700-километровият маршрут “Дунав Ултра” беше преодолян за рекордните 32 часа

Pinterest LinkedIn +

13 велосипедисти завършиха успешно 48-часовото си лично предизвикателство по най-популярния веломаршрут на Балканите "Дунав Ултра". 

Бившият състезател по гребане Богдан Кирчев от гр. Пловдив завърши успешно личното си велосипедно предизвикателство, като премина с велосипед 700 км по маршрута "Дунав Ултра" за рекордно кратко време от 32:00:00 часа. По време на преминаването си Кирчев спря на общо 17 официални Контролни точки - всичките те български населени места.

Броени секунди след него покрай табелата на с. Дуранкулак, крайна точка на маршрута "Дунав Ултра", премина и Георги Попгеоргиев, също от Пловдив. Двамата велосипедисти са се подкрепяли през цялото време и рамо до рамо са изминали разстоянието от Видин до Дуранкулак, съобщават организаторите.

Двама кметове приветстваха Кирчев и Попгеоргиев пред кметството на с. Дуранкулак - кметът на гр. и Община Шабла Мариян Жечев и кметът на с. Дуранкулак Веселин Йорданов. Община Шабла е една от 12-те официални общини-партньори, които са подкрепили тазгодишното издание на масовото изминаване "Дунав Ултра". 

Участниците получиха Сертификати за постижението си лично от създателя на "Дунав Ултра" Борис Бегъмов.

В първите дни на масовото изминаване на маршрута на различни места бяха организирани множество подкрепителни пунктове, тържествени посрещания и различни инициативи - в гр. Мизия, гр. Оряхово, с. Лесковец, с. Остров, с. Крушовене, с. Байкал, с. Гиген, гр. Гулянци, гр. Никопол, гр. Белене, гр. Две могили, гр. Русе, гр. Силистра, гр. Генерал Тошево и с. Дуранкулак. 

Освен най-бързите още 140 колоездачи се придвижват по маршрута "Дунав Ултра": от Оряхово, през Никопол и Белене, Русе, Силистра и Генерал Тошево с цел да достигнат крайната точка - с. Дуранкулак. 

Най-интересните моменти по време на събитието в информация и снимки ще могат да се следят на страницата на Дунав Ултра във Фейсбук.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.