Музикантите Стефето и Радослав Владимиров пред Avtora.com

Pinterest LinkedIn +

Само преди броени дни Дичо, Стефето и Радослав Владимиров пуснаха своята нова песен. Тя се казва "Одеяло" и е посветена на бягството от града, за което мнозина си мечтаят, особено през лятото. Ето какво споделиха Стефето и Радослав Владимиров пред Avtora.com за новия си проект.


Avtora.com: Какво ви вдъхнови да създадете "Одеяло"?

Радослав: Всеки някога се е чудел какво би било, ако се върне към загубената си любов. Така и аз, в търсене на отговора, се залутах и се стигна до песента.

Стефан: Винаги ни вдъхновява това, че когато работим заедно, ни е кеф! Това пък идва от любов към музиката, а това не би трябвало да е тайна за никого. Вдъхновява ни и идеята да преразкажем някаква история, която се е случила на много хора, но ние сме намерили правилните думи, за да я предадем.


Avtora.com: А "Черно и бяло"?

Радослав: Там текстът е породен по-скоро от сънищата, които ме връщаха към онзи момент във връзката, който е най-чист… И някак си в желанието това да се повтори се случи и песента.

Стефан: По същия начин се случиха нещата там. Процесът в общи линии всеки път е един и същ.


Avtora.com: Когато създавате песни, с какво се съобразявате повече – с това какво ви харесва на вас или с това какво се харесва повече на публиката?

Радослав: Всичко започва с твоя вкус и усет за нещата и в момента, в който усетиш, че той резонира и с този на публиката, значи си на правилния път.

Стефан: Аз не смятам, че някой може да знае какво ще се хареса на публиката. Да, има някакви основни правила, които трябва да се спазват, но гледаме да балансираме – стремим се да кажем това, което ние искаме, но да го адаптираме така, че да може да бъде разбрано от максимално много хора.


Avtora.com: Лесно ли работите един с друг? Имате ли еднакви възгледи за музиката или по-скоро правите компромиси, за да се получат нещата?

Радослав: Лесно работим, затова и продължаваме да го правим. Компромиси винаги има, неизбежно е.

Стефан: Работим лесно, да. Никога не сме имали някакви големи спънки или спорове. Чуваме музиката по един и същи начин. Ако все пак някъде се разминаваме, успяваме да стигнем до консенсус. Компромиси е нормално да се правят в каквато и да е връзка между хората.

Avtora.com: Как бихте определили българската музика в момента?

Радослав: Там някъде в тъмнината се опитва да пробие някакъв светъл лъч!

Стефан: Бих я определил като разнообразна. За всеки влак си има пътници, затова и се създават песни в редица различни стилове.

 
Avtora.com: Кое е най-странното/интересното нещо, което ви се случи, докато работихте върху песента?

Радослав: Не знам кое е най-странното, но най-хубавото е да видиш как песента ти малко по-малко, наслагвайки всеки един елемент, започва да се ражда! Нямали сме големи сътресения, за да споделя по-пикантни неща.

Стефан: Нямаше нищо екстра странно или супер интересно. Всичко си се случваше в реда на нещата и беше супер!

 

Avtora.com: Да очакваме ли скоро нов съвместен проект от вас?

Радослав: Съвсем скоро!

Стефан: Да, имаме и нещо готово. Остава да го запишем и да заснемем клипа в близките 2 седмици. Има идея и за още нещо, но още е в зародиш.

 

Avtora.com: А в личен професионален аспект какво можем да очакваме от вас?

Радослав: Вие очаквайте, пък то ще си дойде!

Стефан: Аз отивам в Индия, където ще водя обучение по емоционална интелигентност и презентационни умения. Не съм ходил никога и не знам какво ще се случва, така че ще е интересно. На 15 септември пък с Дули (DMS) правим концерт в зала "Балканстрой" в Плевен, който очакваме с нетърпение. Дичо също ще се присъедини към концерта, ще има и други изпълнители, за които ще се разбере на по-късен етап.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.