"Дора изследователката" - приключенията са най-добрият начин да научиш нещо ново

Pinterest LinkedIn +

Всички деца са любопитни и учат бързо, особено когато информацията е поднесена по подходящ начин. Приключенията на "Дора-изследователката" са прекрасна възможност да съчетаете забавлението с придобиването на нови знания и да зарадвате детето си.

Всички деца са любопитни и учат бързо, особено когато информацията е поднесена по подходящ начин. Приключенията на "Дора изследователката" са прекрасна възможност да съчетаете забавлението с придобиването на нови знания и да зарадвате детето си.

Ако вече следите поредицата от книжки за малката изследователка и нейните приятели, със сигурност ще се зарадвате да разберете, че има цели две нови заглавия - "Моят страхотен братовчед  Диего" и "Игри и рисунки за оцветяване".

Често любимите герои на децата поемат от страниците към екрана. Чаровната Дора обаче прави точно обратното. Тя се появява първо в анимационната поредица на MTV и Nickelodeon и бързо печели любовта на малките зрители.

Сериалът има шест номинации и една награда "Еми" и се излъчва с еднакъв успех по цял свят, включително и у нас. Приключенията на Дора са увлекателни и забавни, а в пътешествията й я придружават не по-малко симпатични персонажи като братовчед й Диего и маймунката Ботичко. Говорещата й раница също винаги е с нея.

Вдъхновените от анимационната поредица и издадени по цял свят книжки са повече от 500. У нас също можете да откриете доста заглавия, в които малката изследователка и приятелите й предлагат най-различни забавления за малчуганите - от картинки за оцветяване до интересни и едновременно с това поучителни истории.

"Моят страхотен братовчед Диего" предлага на малките читатели не само две истории, но и българско-английско речниче. В първата история Бебето ягуар помага на Бебето мече, което е избягало от Центъра за закрила на животните, а във втората Дора трябва да спаси своя страхотен братовчед Диего, изпаднал в беда във Високата планина.

"Игри и рисунки за оцветяване", както вероятно сте се досетили, е книжка за оцветяване. Освен прекрасни илюстрации в нея ще намерите и страничка със стикери с любимите герои от поредицата.

В случай че досега не сте попадали на поредицата, добрата новина е, че можете да откриете още много книжки с приключенията на Дора, сред които са "Дора в дълбокото море", "Един ден на плажа" и "Приятели за цял живот".

Подходящи за малчугани на възраст над четири години, приключенията на Дора провокират въображението, съчетавайки лек и забавен текст, съобразени с възрастта на читателите логически задачи и красиви илюстрации. Освен това улесняват ученето на чужд език.

Освен на телевизионния екран и на страниците на книжките, Дора се появява и на театралната сцена. В Северна Америка сценичните адаптации на приключенията на малката изследователка се радват на огромен успех. Двете постановки City of Lost Toys (Градът на изгубените играчки) и Dora's Pirate Adventure (Пиратското приключение на Дора) са мащабни, а в ролите на Дора и приятелите се превъплъщават актьори.

В България Дора се пренася на сцената в куклените спектакли от серията "Дора няма умора" и заедно с приятелите си Ботичко, Диего и Лисанко-Хитранко забавлява децата в цялата страна.

Повече за изпълнения с приключения свят на Дора можете да откриете ТУК

Купи с 20% отстъпка "Моят страхотен братовчед Диего" ТУК
Купи с 20% отстъпка "Игри и рисунки за оцветяване" ТУК
Купи с 20% отстъпка "Дора в дълбокото море" ТУК
Купи с 20% отстъпка "Един ден на плажа" ТУК
Купи с 20% отстъпка "Приятели за цял живот" ТУК

Сподели.