Джони Деп и Джоел Еджертън работят по адаптация на романа "Шантарам"

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваната филмова адаптация на романа Shantaram (Шантарам) на Грегъри Дейвид Робъртс (Gregory David Roberts) изглежда най-сетне е на път да види бял свят благодарение на Warner Bros и Джони Деп.

Базирана на биографията на автора си, книгата разказва за странния живот на мъж, попаднал зад решетките след множество престъпления. След като успява да избяга от затвора, той отива в Бомбай, Индия.

Според Deadline за главната роля Warner Bros. вече водят преговори с Джоел Еджертън (Joel Edgerton), познат с ролите си в The Great Gatsby (Великият Гетсби), Zero Dark Thirty (Враг номер едно) и др.

Правата за филмирането на романа бяха закупени от студиото за $2 млн. през 2003 г., като фактор за сделката беше и желанието на Джони Деп (Johnny Depp) да продуцира лентата и евентуално да участва в нея.

Първата чернова на сценария на предстоящия филм е дело на самия Грегъри Дейвид Робъртс, а редакцията е направена от Ерик Рот (Eric Roth), чиято филмография включва ленти като The Curious Case of Benjamin Button (Странният случай с Бенджамин Бътън) и Forrest Gump (Форест Гъмп).

Все още предстои да бъде обявен режисьорът на филма, както и премиерна дата.

Сподели.