Динозаври нагазиха Земята! "Джурасик Парк" на Стивън Спилбърг се завръща

Pinterest LinkedIn +

Завръща ли се култовата поредица "Джурасик Парк" (Jurrasic Park)?! Макар все още да няма официален отговор на този въпрос, през последните седмици в Холивуд се говори, че Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) работи тайно по възраждането на един от най-печелившите проекти в историята на киното.

Все още обаче, няма яснота дали става дума за нов сикуел или за "рестарт" на цялата sci-fi адвенчър сага. Това пък очевидно не пречи вече да се спрягат и имената, които евентуално ще застанат зад реализацията на продукцията - Марк Протосейвич като сценарист и Джо Джонстън (Joe Johnston) като режисьор (който всъщност бе в основата и на предходния епизод от 2001 г.).

До голяма степен идеята за завръщането на "Джурасик Парк" e свързана със сериозното навлизане на триизмерните технологии в киното - според анализаторите, ако филмът бъде направен в 3D формат, то той би донесъл значителни приходи в световния боксофис с оглед и на по-скъпите билети.

Само за сравнение, трите части на поредицата, в която преоткрихме динозаврите, спечелиха близо два милиарда долара, като оригиналът от 1993 г. все още е сред най-печелившите в историята на седмото изкуство със заработените 914 млн. - цифра, която звучи внушително дори и днес.

Тук е любопитно да припомним и, че явно Спилбърг изпитва голяма носталгия към динозаврите, тъй като съвсем скоро по FOX тръгва сериалът му Terra Nova, за който вече ви информирахме и чиято сюжетна линия също до голяма степен напомня за "Джурасик Парк" (Jurrasic Park). 


Сподели.