Динозаврите на Майкъл Крайтън ни нападат в Jurassic Park 4

Pinterest LinkedIn +

Култовата sci-fi кино поредица Jurassic Park, създадена от Майкъл Крайтън и Стивън Спилбърг, ще бъде продължена с четвърти филм, чиято продукция вече е в ход, обяви прочутият филммейкър.

Режисьорът на оригиналния филм от 1993 г., обявен за една от най-касовите продукции на всички времена, и на неговото продължение - The Lost World: Jurassic Park (1997), бе сред специалните гости на Comic-Con в Сан Диего, където бе отличен с награда за цялостен принос към киното.

Именно там, при първото си участие в ежегодното изложение, носителят на три награди Оскар разкри, че Jurassic Park 4 вече има скициран сюжет и сценарист и по предварителни планове, "трябва да бъде реализиран в следващите 2 или 3 години".

Последният филм за Джурасик Парк, Jurassic Park 3, излезе през 2001 г. и бе режисиран от Джо Джонстън, докато Спилбърг сведе участието си до ролята на изпълнителен продуцент. В този филм се завърна изпълнителят на главната роля от първия Jurassic Park – Сам Нийл, партнирайки си с Уилям Мейси и Теа Леони.

Неговото продължение е една от седемте ленти, по които Спилбърг работи в момента като продуцент. Други три вече са завършени и ще излязат по екраните в оставащите до края на годината месеци, начело с Real Steel, чиято премиерна дата е 7 октомври.

Спилбърг е изпълнителен продуцент и на три нови ТВ поредици, в това число sci-fi адвенчър сериала Terra Nova, в който "Джурасик Парк" среща "Изгубени". Шоуто, в което участват Джейсън О'Мара, Кристин Адамс и Стивън Ланг, ще направи своята двучасова премиера в ефира на Fox на 26 септември.

Сподели.