Детски приключенски фестивал AdventureKIDS започва в "Музейко"

Pinterest LinkedIn +

От 15 до 17 септември детският научен център на "Музейко" посреща гостите на събитието "AdventureKIDS" с разнообразна приключенска програма.

Кино, работилници, дейности на открито и демонстрации на спортни клубове ще представят на децата и родителите вълнуващия свят на приключенията и изледователските пътешествия.

Програмата от работилници ще срещне децата и техните родители с истински български изследователи и специалисти по екстремни спортове и дейности на открито. Скално катерене, спелеология, презентация с интересни животни и демонстрации по екстремни спортове като гмуркане и парапланеризъм ще бъдат част от предстоящите дейности по време на приключенския фестивал.

Важен акцент в програмата е работилницата "Детски survival: в планината – приятно и безопасно", където ще се представят полезни съвети от планински спасители за първа помощ – как да се подготви, организира и проведе безопасен и приятен преход в планината.

Филмовата програма на фестивала представя 12 филма от 10 държави. Тези невероятни истории пренасят от Нова Зеландия до Доломитите, от Непалските Хималаи до щата Юта, от Антарктида до Алеутските острови в Тихия океан, от Монголия до остров Амбрим. Филмовите разкази дават близък поглед към експедиции до далечни и труднодостъпни територии, защитени местности и тайнствени подземни царства.

Програмата с филми, работилници и спортни демонстрации по време на "AdventureKIDS" е включена в билета за Музейко. Работилниците са с предварително записване на www.muzeiko.bg.

Сподели.