Невена Няголова ще представи първата си самостоятелна изложба живопис в България

Pinterest LinkedIn +

Изкуството е себично занятие. И то трябва да е такова, за да има въздействието, което има. Ако един човек не влага своите истински чувства, идеи и намерения, той или тя няма как да предаде нещо истинско и на останалия свят. На 6 сепрември от 19:30 ч. в клуб "Gramophone" ще можете да видите едни съвем откровени абстрактно-експресионистични творби.

Невена Няголова е художник и дизайнер, израснала е в София и от доста години живее и работи в Канада. Още докато учи в художествената гимназия, започва да се интересува от абстрактното изкуство и директното влияние, което то има над всеки един от нас − като цяло интерактивността и по-специфично диалозите, към които една творба може да подтикне заинтересования зрител. Особено интересно е как те са толкова многообразни даже за един и същ човек в различните му състояния.

Невена Няголова е участвала в многобройни изложби, най-вече в Канада, но тази е първата в България. Изцяло подготвени и изработени в София, творбите са повлияни от всичко, което се случва около нея и отразяват нейните най-скорошни усещания. В сряда вечерта зрителят може да се потопи в този свят на цветове и вълнения, дори да открие свои чувства и да интерпретира нещо негово, повлияно от вдъхновението на художничката − да си вземе късче свят и да си създаде свой собствен.

Сподели.