Изчезна основна улика по делото срещу Кевин Спейси

Pinterest LinkedIn +

Съдебното дело против актьора Кевин Спейси, обвинен в сексуално посегателство срещу 18-годишен младеж, може да бъде прекратено поради изчезване на главна улика – телефона на предполагаемата жертва на звездата, предаде CNN.

Младежът е отказал да представи в съда мобилното устройство, в което се предполага, че е запазена кореспонденция с приятелката му, в която той споделя за непристойно поведение на Спейси. Според по-ранни твърдения на обвинителя в телефона му се е съдържало и видео, документирало това поведение. Младежът е обяснил отказа си с правото му да се възползва от Петата поправка на конституцията на САЩ, според която всеки има право да не свидетелства против себе си.

Съобщава се, че въпросните съдържащи се в телефона компромати са били показани преди време на адвоката на актьора, след което устройството е било върнато на притежателя си, а към днешна дата то е изчезнало. Адвокатите на Спейси предполагат, че от телефона са били премахнати доказателства за невинността на клиента им. 

След този развой на събитията съдията е заявил, че делото, по което Кевин Спейси може да бъде осъден на до пет години лишаване от свобода, може да бъде прекратено.

Инцидентът, по който актьорът е привлечен като обвиняем, датира от лятото на 2016 г. По думите на обвинителя тогава в ресторант в американския град Нантъкет Спейси го е почерпил с питие, а след това е започнал да опипва слабините му и да му разкопчава ципа на панталона. След това го е поканил да му гостува у дома. Младежът твърди, че в този момент е написал съобщение на приятелката си, в което разказва за поведението на звездата, но тъй като тя не му е повярвала, той е решил да снима случващото се и да ù го изпрати.

Спейси се яви като обвиняем по делото в съда в Нантъкет и по-рано тази година, на 7 януари. Тогава той не каза нито дума, но адвокатите му заявиха, че клиентът им не се признава за виновен.

Междувременно през есента на 2017 г. звездата получи още най-малко 15 нови обвинения в подобни деяния, включително и от колегата му от сериала "Къща от карти" ("House of Cards") Антъни Рап. Той разказа пред медии случка от миналия век и обяви, че е бил 14-годишен, когато Спейси му е посегнал. След тази вълна от обвинения Спейси излезе с публично признание, че е гей.

58-годишният Кевин Спейси е носител на две награди "Оскар" за участието си във филмите "Американски прелести" и "Необичайните заподозрени" и на награда "Тони" за постановката "Изгубени в Йонкърс". 
Сподели.