Филм с Кевин Спейси постави антирекорд

Pinterest LinkedIn +

Филмът "Клубът на милиардерите" с участието на обвинения в сексуален тормоз актьор Кевин Спейси спечели скромните 126 долара в деня на премиерата си, съобщава "Hollywood Reporter".

Този антирекорд в приходите се дължи до известна степен и на факта, че лентата е била прожектирана само в 10 кина на територията на САЩ. Като пресмята цената на билетите, изданието изчислява, че всяка прожекция е била посетена от по-малко от двама зрители, тоест по-малко от 20 души общо са гледали филма в деня на премиерата му.

За сравнение: премиерата на филма в Русия беше на 19 юли и по данни на сайта "Бюллетень кинопрокатчика" в деня на първото си излъчване той е бил гледан от над 170 хиляди зрители и е донесъл приходи в размер на около 750 хиляди долара.

Като цяло дори излизането на филма на екран беше под въпрос заради скандалите, в които преди няколко месеца беше замесено и името на обичания от хиляди кинофенове Кевин Спейси. В края на юни 2018 г. стана ясно, че компанията разпространител е взела решение все пак да разпространи филма, независимо от бойкота, който холивудската гилдия наложи на звездата. Тогава дистрибуторът заяви, че иска да позволи на аудиторията да види крайния продукт, за който са положили труд и други актьори.

Бруталният бойкот срещу Кевин Спейси датира от есента на миналата година, когато името му попадна в центъра на големия секс скандал, разтресъл Холивуд. Звездата от "Обичайните заподозрени" беше обвинен, че се е опитал да се възползва сексуално от актьора Антъни Рап, когато Рап е бил на 14 години. Впоследствие в подобни действия го обвиниха и други хора, най-малко 9 от които са негови колеги от сериала "Къща от карти". Последните обвинения срещу Кевин Спейси, свързани със сексуални посегателства, са подадени в британско полицейсто управление на 4 юли.


Сподели.