Кевин Спейси обяви, че е гей, след като го обвиниха в сексуален тормоз

Pinterest LinkedIn +

Холивудският актьор Кевин Спейси обяви публично, че е гей. Повод за признанието стана разказ на колегата му Антъни Рап, който описа за изданието "Бъзфийд" скандална случка от 1986 г. с главен герой Спейси.

Става дума за парти, по време на което актьорът злоупотребил с алкохол и се опитал да прелъсти Рап, който тогава бил едва 14-годишен. Според разказва му не се е стигнало до полов акт, но травмата от случката го преследва и до днес.

В отговор Кевин Спейси написа съобщение в "Туитър". В него той заявява, че е "повече от ужасен да чуе тази история" и че няма спомен за нея, но ако действително е било така, поднася искрените си извинения на Рап за "изключително неуместното си пиянско поведение".

Слухове за нетрадиционната сексуална ориентация на Спейси се носят от години, но той никога досега не ги беше коментирал. След като обаче беше разобличен публично, и то по такъв грозен начин, актьорът написа: "Най-близките ми знаят, че съм имал връзки както с жени, така и с мъже. Обичал съм и съм имал романтични връзки с мъже през целия си живот и сега избирам да живея като гей мъж. Искам да се справя с това честно и почтено, а това ще започне с преосмисляне на собственото ми поведение" - сподели звездата.

58-годишният Кевин Спейси е носител на две награди "Оскар" за участието си във филмите "Американски прелести" и "Необичайните заподозрени" и на награда "Тони" за постановката "Изгубени в Йонкърс". Той участва и в хитовия телевизионен сериал "Къща от карти".


Сподели.