Децата на Джони Холидей в люта битка за наследството му

Pinterest LinkedIn +

Две от децата на Джони Холидей оспорват завещанието на певеца, след като са разбрали, че той е оставил цялото си състояние на четвъртата си съпруга Летисия Холидей.

Френската рок звезда, която почина на 74 г. от рак на белите дробове на 6 декември 2017 г., е заедно с Летисия от 21 години. Двойката осиновява две деца от Виетнам.

Холидей има още двама наследници – Лаура Смет (34) и нейният полубрат Дейвид Холидей (51). По думите на Лаура, която е актриса, тя се чувства "изумена и наранена" от новината, че баща ù не ù е оставил нищо.

"Бих искала всичко това да си остане в рамките на семейството. Но в нашия случай не е възможно", коментира дъщерята.

Според завещанието състоянието на Холидей и правата над музиката му, от която са продадени над 110 млн. копия в цял свят, ще отидат при Летисия и двете им дъщери Джейд и Джой. Според BBC, след смъртта на Лаура наследството остава за осиновените деца, а биологичните отново няма да получат нищо.

През декември 2017 г. Летисия казва в изявление: "Джони Холидей ни напусна. Пиша тези думи, без да вярвам в тях. Но да, вярно е. Моят мъж не е вече с нас. Той ни напусна тази вечер, както изживя целия си живот – с кураж и достойнство."

Първата съпруга на френската рок звезда − Силви Вартан − до момента не е коментирала скандалното завещание, което ощетява сина ѝ от Джони − Дейвид Холидей. Вместо това певицата планира специален концерт в памет на първата си любов, който ще бъде част и от собственото ѝ прощално турне "Forever Sylvie".

Сподели.