Почина френската рок звезда Джони Холидей

Pinterest LinkedIn +

Една от най-големите звезди на френската рок сцена − Джони Холидей − почина на 74-годишна възраст от рак на белите дробове.

"Джони Холидей си отиде. Пиша тези думи, без да мога да го повярвам. Но е истина, мъжът ми вече не е сред нас. Напусна ни тази нощ така, както живя през целия си живот − смело и достойно", написа съпругата му Летисия в официално изявление.

Джони Холидей е артистичен псевдоним на Жан-Филип Сме, роден на 15 юни 1943 година в Париж. В България той е известен и като бивш съпруг на френската певица с български произход Силви Вартан. Двамата се женят през 1965 г., ражда им се син Давид, но след много перипетии бракът им се разпада през 1980 г. Музикантът има и дъщеря от брака си с актрисата Натали Бай − Лора Сме.

Джони Холидей е един от най-продаваните артисти в цял свят. Той е издал 18 платинени албума и е продал повече от 100 млн. записа по цял свят, а освен това е направил 181 турнета. През 2007 г. той обяви, че се оттегля от сцената с прощално турне, което осъществи през 2009 г., но през 2014 г. се завърна на сцената за още едно световно турне.


Сподели.