Погребват Джони Холидей на брега на любимия му карибски остров

Pinterest LinkedIn +

Френският рок изпълнител Джони Холидей ще бъде погребан на карибския остров Сейнт Бартс. Тленните му останки вече са транспортирани там със самолет с 62 пасажери на борда, между които и вдовицата му Летисия и двете ѝ деца.

Сейнт Бартс е карибски остров, на който певецът милионер притежаваше къща и желанието му е било да бъде погребан именно там. Пред погребалния дом, където беше поставен ковчегът на рок легендата, се събраха няколкостотин негови почитатели, някои от които са пропътували разстоянието от Франция, за да се сбогуват със своя идол.

"С разбито сърце трябва да се примиря с факта, че днес Джони ще бъде погребан”, споделя първата съпруга на певеца – певицата и актриса с български произход Силви Вартан. "Мъчно ми е, че сега Джони ще бъде толкова далеч от всички нас, които толкова го обичахме", добавя тя.

Холидей ще бъде погребан в малко гробище край брега, популярно сред любителите на сърфа. Припомняме, че една от най-големите звезди на френската рок сцена почина от рак на белите дробове на 74-годишна възраст.

Сподели.