"Citroen" се насочва към Азия в търсене на пазар

Pinterest LinkedIn +

"Citroen" се насочва към големите пазари в Азия в търсене на по-големи продажби. Компанията очаква Китай и Индия да са в основата на новия план, съобщава "Automotive News Europe".

Компанията планира да продаде 1,3 млн. автомобила през 2022 г., спрямо първоначалната си цел от 1,5 млн. броя. Една от причината за по-ниската прогноза е затварянето на иранския пазар, където планираше да навлезе. Затова компанията ще съсредоточи усилията си върху Китай и особено Индия. "Citroen" планира да предложи произведени там автомобили, както и да обнови предложенията в Китай.

Друга промяна в стратегията на компанията ще е по-големият фокус върху SUV моделите. Те ще се предлагат на още повече пазари, включително и в хибридни версии. Електрифицирането на гамата също ще има важна роля в стратегията на компанията.

Засега "Citroen" продължава да се представя добре в Европа, където дори увеличи продажбите си с 1,2%. Това обаче не е достатъчно, за да компенсира спада от 15% в Латинска Америка и от 55% в Китай.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.