"Citroen" разработва нов тип 4-врати салони

Pinterest LinkedIn +

"Citroen" иска да се насочи към необичайното, като разработва "неконвенционални" 4-врати салони, съобщава "Autocar". Нейният директор на продуктовото планиране Ксавие Пежо казва, че сегашният фокус на компанията върху SUV моделите не означава, че тя ще пренебрегне останалите коли.

"В света няма само SUV. Има хечбеци, салони, комбита и много пазари, в които тези коли имат роля. Това означава, че трябва да отговорим на тези искания и ние ще го направим. Но в нашата ДНК има нещо важно: няма да използваме класически подход. ДНК на "Citroen" винаги е била в дръзкия подход да разтърсваме правилата и да променяме стандартите", казва Пежо.

Компанията вече работи по наследници на C5 и C6, които се очакват скоро. Те ще използват платформата LMP2, на която е базиран и Peugeot 508.

Предложенията на "Citroen" ще се отличават с по-дързък дизайн. Компанията е наясно, че той няма да се хареса на всички, но не се притеснява от това.

"Един Citroen трябва да може да се разпознава лесно. Харесва ми, когато някои хора кажат "страхотен е", а други "не съм сигурен". Просто трябва да намерим правилния баланс. Трябват ни автомобили, които предизвикват реакция, които не се възприемат като класическите. Иначе предаваме ценностите на бранда си", завършва Пежо.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.