"Citroen" ще чества 100 години с уникален прототип

Pinterest LinkedIn +

"Citroen" ще чества 100 години от създаването си, като за целта ще представи уникален прототип. Той цели да покаже една от идеите на компанията за бъдещето на автомобилите като цяло.

Според информация на "Autocar" новият модел няма да е малка градска кола като Ami One, а голям автомобил. Очаква се той да бъде представен официално на 16 май.

От "Citroen" казват, че автомобилът ще бъде "100% електрически и автономен обект, който има изкуствен интелект". Според компанията това ще е автомобил, който симвилизира "ултра комфорт и уникално преживяване по време на пътуване".

"Citroen" има немалък опит с красиви футуристични прототипи, така че очакванията са и този модел да изглежда доста впечатляващо. Засега остава неясно дали компанията има планове да го пусне в производство, или той ще бъде по-скоро символ и демонстрация на това какво ще бъде възможно след няколко години.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.