"Citroen" ще се фокусира върху коли с ниски емисии

Pinterest LinkedIn +

Новите регулации за по-ниски емисии променят автомобилния пазар. От "Citroen" смятат да се възползват от това, като се концентрират върху електрическите модели и колите с ниски емисии. Компанията дори е създала специален бизнес отдел, който да развива тази стратегия, съобщава "Automotive News Europe".

Ръководител на отдела е Линда Джаксън, която работи в PSA от 2014 г. и е изпълнителен директор на "Citroen". "Искаме наистина да се концентрираме върху колите с ниски емисии", казва тя. Това включва цялостна стратегия, която обединява не само разработката на такива коли, но и продажбите им.

Бизнес отделът обмисля всичко, включително как да популяризира електрическите модели и хибридите, какви са подходящите цени за тях, какво ще е тяхното обезценяване, дали има подходяща инфраструктура и зарядни станции и др. "Мислим и какво се случва с продажбите втора ръка, какво ще правят собствениците с батериите и още много неща", допълва Джаксън.

Тя казва, че продажбите на дизелови коли за "Citroen" продължават да падат. Новият C3 Aircross например реализира 70% от продажбите си чрез бензинови коли. Очакванията са, че дизелът ще продължи да пада.

Бъдещият фокус ще са хибридите и изцяло електрически версии на всички малки и средни модели на компанията.
Сподели.