"Citroen" ще представи първия си хибриден SUV след месец

Pinterest LinkedIn +

"Citroen" ще представи първия си хибриден SUV по време на автосалона в Париж следващия месец, съобщава "Automotive News". Моделът ще е базиран на C5 Aircross, който се продава в Китай от една година. Тази есен той излиза и на европейския пазар.

C5 Aircross ще има и plug-in хибридна версия, която "Citroen" ще пусне на пазара към края на следващата година. Това ще е първият хибрид на марката. Той ще може да се движи около 50 км само на батерии. Паралелно с батериите ще работи и дизелов или бензинов двигател със 130 к.с. или 180 к.с.

Автомобилът ще е с предно задвижване на колелата. Той ще даде началото за много бърза електрическа експанзия на Citroen. Компанията предвижда да има хибридна или електрическа версия на 80% от моделите си до 2023 г.

Целият концерн PSA Group пък предвижда до 2025 г. абсолютно всички модели, които предлага, да имат поне по една електрическа версия. Хибридният C5 Aircross ще споделя платформата EMP2 с други подобни модели, които се очакват следващата година. Сред тях са DS7 Crossback, Peugeot 5008 и Opel Grandland X.
Сподели.