Група "Хибрид" пред Avtora.com: Любовта ражда плодове, които омразата не познава

Pinterest LinkedIn +

Една сравнително млада българска група не желае да определя стила си еднозначно и именно това е една от причините името на групата да е "Хибрид". Зад името "Хибрид" стоят основно двама музиканти – Рене Ранев (вокал, китари) и Георги Трифонов (пиано). Зад тях рамо до рамо застават още трима техни колеги – Александър Лазаров (барабани), Мартин Христов (бас китара), Денис Горе (тромпет).

Броени дни след излизането на най-новата песен на "Хибрид" – "Благодаря ти", към която е заснет и първият клип на групата, се срещаме с Рене и Георги. Ето какво казаха те пред Avtora.com.

Avtora.com: Здравейте! Поздравления за чудесната ви нова песен. Израз на какво е тя?

"Благодаря ти" е един необикновен проект, който разказва за любовта, силата и безграничната вяра в красотата на взаимоотношенията между хората. Това е лично послание, което извира от дълбините на човешката същност и изпълва всичко около нас.

Avtora.com: Koй е вашият източник на вдъхновение?

Любовта. Тя ражда плодове, които омразата не познава.

Avtora.com: Каква бихте искали да бъде следващата ви песен?

Една от многото причини, поради които избрахме името "Хибрид", е, че кръстостваме различни стилове в музиката, без да се поставяме в каквито и да било рамки. Именно затова не би трябвало да е изненада, че следващата ни песен ще звучи доста по-различно от тези, които сме създали до момента. Единственото, което можем да загатнем засега, е, че ще се опитаме да телепортираме слушателите на някой бразилски плаж. Очаквайте боса нова ритъм и брас секция, поднесени по стилен и съвременен начин, с характерния почерк на група "Хибрид".

Avtora.com: Вие двамата сте били част и от други проекти. Как се намерихте и защо решихте да работите заедно?

През 2013 година се запознахме покрай изключително успешен трибют на група "Queen". Малко по-късно общите ни възгледи в духовно отношение, както и влечението и на двама ни към поп, фънк, арендби и джаз музиката родиха съвместния ни проект.

Avtora.com: Трудно ли ви е? Където има повече от един човек, винаги има и различни гледни точки. За какво спорите и как намирате път един към друг?

Искреността в деловите ни взаимоотношения е част от градивната структура и развитието на нещата. Тя  съществува, често се сблъскваме с нея, но ние я приемаме като част от процеса, който подобрява общото качество. Най-трудно е да намериш хората, с които да играеш играта. Ние имаме този късмет.

Avtora.com: Прави ли се хубава музика в България? Какво е необходимо, за чуваме повече качествени творби?

В България винаги е имало и винаги ще има качествена музика. Друг е въпросът, че в съвременния свят комерсиалната вълна заема по-голямата част от музикалния бизнес. Това са два различни свята, две съвършено различни спирки. Но както всички знаем, за всеки влак си има пътници. 

Avtora.com: Самите вие смятате ли, че имате мисия, ангажирана със света на музиката и изкуството?

Нямаме никакви мисии. Ние сме се слели с музиката и изкуството и единственото, което смятаме, че трябва да правим, е да не спираме да се развиваме.

Avtora.com: Какво е нужно, за да си добър музикант? А добър човек?

Не винаги добрите музиканти са добри хора. И не винаги добрите хора са добри музиканти.

А и като цяло през очите на Вселената добро и зло не съществуват, всичко е едно цяло. Ние се опитваме да израстваме като личности и все още търсим отговорите на важните въпроси.

Avtora.com: Какво ви кара да се чувствате удовлетворени?

Удовлетворение ни носи всяка една малка част от пъзела, наречен Живот.

Всеки миг, всеки дъх, всяка усмивка, всяка сълза, всеки урок, всеки поглед и всяка следа...

Всички отговори са някъде там, остава само да ги намерим...

Avtora.com: Какъв е следващият проект, върху който ще работите?

Работим усилено по създаването на песни за първия ни албум. Не бързаме, обмисляме внимателно нещата и стъпка по стъпка вървим към неговата реализация. Пожелаваме си единствено здраве. Всичко друго е въпрос на време.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.