"Citroen" пуска хибридна версия на C5 Aircross

Pinterest LinkedIn +

"Citroen" представи своя нов модел C5 Aircross Hybrid. Това е plug-in хибрид на семейния SUV на марката.

Моделът използва 1,6-литров бензинов двигател, който заедно с допълнителния електромотор на предната ос развива 222 к.с. и 320Nm въртящ момент. C5 Aircross Hybrid има и 8-степенен автоматик.

Колата разполага с батерии с 13.2kWh, които ѝ позволяват да измине около 50 км изцяло на електричество. Средният разход на гориво може да е около 1,4 л/100км, а вредните емисии CO2 падат до 39g/km.

Моделът залага на лукса в интериора с голямо дигитално табло с 12,3-инчов дисплей, както и 8-инчов сензорен дисплей за мултимедията. Има три режима на шофиране – електрически, хибриден и спортен.

Колата ще предлага и доста пространство с луксозни седалки, но заради батериите багажникът е смален до 600 литра. C5 Aircross Hybrid е началото на постепенното електрифициране на гамата на "Citroen". Компанията вече ще предлага електрифицирана версия на всеки нов модел, който пуска. Целта е до 2025 г. цялата гама на компанията да има хибридна или електрическа версия.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.