Четири ефективни приложения за проследяване на личните финанси

Pinterest LinkedIn +

Днес съвременните технологии улесняват до голяма степен живота ни. Благодарение на проведено проучване и рейтинг днес можем да разберем кои са най-надеждните приложения, които могат да ни помогнат за следенето и евентуално увеличаването на личните ни финанси. Това са безплатни приложения, от които всеки, загрижен за управлението на своите финанси, може да се възползва и които ще ви предпазят от тегленето на бързи кредити.

Приложение №1: CoinKeeper

Основната версия на това приложение е безплатна и не ви е необходима регистрация, за да започнете работа с него. Няма да ви се налага да въвеждате характерните за други приложение данни като дата на раждане, име, социални мрежи и др. Просто отваряте приложението и започвате да го ползвате.

Приложението е с опростен интерфейс, който включва вашите налични средства, както и категориите с разходи. Към разходите спадат транспорт, хранене извън дома, развлечения, покупки и др. Към вече съществуващите можете да добавяте и свои категории, както и да изтривате старите.

Когато сте готови с въвеждането на разходите си, просто прекарайте с пръст от портфейла до категорията и приложението ще изчисли изразходваната сума, както и новия баланс. Статистиката, която приложението води за вашите разходи, ви помага да ги следите по дни или месеци.

Приложение №2: Cash Organizer

Отново с възможност за безплатно ползване, това приложение може да се синхронизира с Вашата банкова сметка, така че да не се налага да вкарвате на ръка цифрите. Приложението е защитено с SMS-парола, както и със специална система на защита, която не дава дори и на разработчиците достъп до Вашите данни.

Въпреки че интерфейсът на приложението не е особено опростен, бързо ще можете да се ориентирате, като прочетете инструкциите. Освен всички класически функции тук е добавена и функцията на съвместна сметка, която е удобна, в случай че желаете да я ползвате заедно със съпруг или съпруга или с бизнес партньор. Това дава възможност на всеки да види разходите на другия.

Приложение №3: Debit & Credit

Това също е едно много добро приложение за финанси, което обединява предимствата на предните две приложения: опростен интерфейс и множество удобни функции. Друго предимство на приложението е скоростното създаване на транзакции, като ръчното въвеждане няма да ви отнеме повече от 5 секунди. Обновената версия притежава и Siri поддръжка, което Ви дава възможност за гласова команда от рода на: "Siri, плати ми сметката от 50 лв в Debit & Credit".

Има и допълнителна функция, която ви позволява да планирате бъдещите си плащания. За тази цел въвеждате датата и сумата, която трябва да платите, и приложението ще ви напомни за плащането. Чрез него можете да проверявате и вашите банкови транзакции, което предотвратява възможни грешки или ненужни харчения.

Приложение №4: Money Lover

За да можете да ползвате това безплатно приложение, трябва да въведете Вашия имейл или да поискате достъп чрез Google или Facebook. Интерфейсът е интуитивен, като в началната страничка ще видите три иконки – операции, планиране и отчет, заедно с допълнителен бутон "добави операция". Ако рекламите ви дразнят, можете да закупите Премиум версията, която струва само 5 долара еднократно.

За да откриете полезни инструменти като търсене на близки банки и банкомати, сканиране на квитанции и др., натиснете бутона "Още". А ако ви се налага да изтеглите пиб потребителски кредит или друг вид заем, можете да въведете сумата в раздел "Дългове". Тази функция навреме ще ви напомня за месечните вноски, които трябва да плащате.

Разбира се, съществуват и много други приложения, които можете да използвате за отчет на личните си финанси, но тук представяме най-популярните и достъпни сред тях.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.