"Fortnite" вече е генерирала над 1 млрд. долара приходи за създателите си

Pinterest LinkedIn +

Играта "Fortnite: Battle Royale" вече е бизнес за 1 млрд. долара. Толкова са генерираните приходи за нейните създатели от "Epic Games", съобщава доклад на "SuperData", цитиран от Pixelmedia.bg.

"Fortnite" е безплатна игра, но има платени скинове за играча и оръжията. Плаща се и за различни виртуални жестове и танци, но предимство в играта чрез оръжия или други аксесоари не може да се купи. Това обаче е достатъчно за "Fortnite" да генерира огромни приходи.

Играта има по-големи печалби от няколко от най-популярните филми през миналата година като "Джуманджи", "Спайдърмен" и "Жената чудо". Освен това има и над двойно по-големи приходи от "Соло".

"Fortnite: Battle Royale" се радва и на огромна популярност, като държи рекорда за най-много играчи по едно и също време, постоянно увеличава броя активни играчи и се предлага за все повече платформи. Android още не е сред тях, но се очаква скоро.

Играта е и най-гледаната в платформата "Twitch", а този факт оборва първоначалните очаквания, че тя има временна популярност, която бързо ще отслабне. Вече се организират и турнири, което е още един знак, че "Fortnite" ще остане дълго време.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.