Изкуствен интелект отново победи хора в игра на Dota 2

Pinterest LinkedIn +

Изкуствен интелект за пореден път победи хората във видеоигра. Този път OpenAI Five е победил хора в игра на Dota 2, съобщава PixelMedia.bg.

OpenAI първоначално е играл срещу любители и ги е победил без проблеми. След това е играл срещу полупрофесионалисти на Dota 2, които са се справили "малко по-добре". В повечето случаи най-добрите играчи не искат да се изправят в дуел срещу изкуствен интелект от притеснение какво ще се случи с репутацията им, ако загубят.

Затова повечето такива дуели са срещу любители, които са на много високо ниво. Така е било и в този случай. OpenAI Five е победил хората два пъти без абсолютно никакви проблеми.

В последната игра играчите са получили помощ и от публиката, която е избрала отбора. В резултат OpenAI предвидил, че има само 2,9% шанс да спечели играта, и познал. Хората са победили в третия рунд. Все пак резултатът от мача остава 2 на 1 и победа за изкуствения интелект.

OpenAI Five е разработен от OpenAI, която е неправителствена организация на Илон Мъск и Сам Алтман. Тя използва невронна мрежа и машинно обучение, за да се научи сама да играе на Dota 2. Може да играе 180 години Dota 2 в рамките на един ден срещу себе си.

Екипът иска  тази година изкуственият интелект да вземе участие в турнира The International и да победи един от най-добрите отбори там. Турнирът е в края на този месец.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.