Брус Спрингстийн с нов албум – "Springsteen on Broadway"

Pinterest LinkedIn +

Тази седмица е световната премиера на албума на Брус Спрингстийн "Springsteen on Broadway". Албумът е саундтрак към едноименното шоу на музиканта, с което той дебютира на Бродуей през 2017 г.

Проектът съдържа песни и разкази от представлението, което е играно 236 пъти на сцената на театър "Уолтър Кер" и е отличено с награда "Тони". То е вдъхновено от автобиографичната книга на музиканта "Born to Run" и представлява солов акустичен спектакъл – една вечер с Брус Спрингстийн, неговата китара и пианото му на фона на споделени лични истории на носителя на 20 награди "Грами".

В "Springsteen on Broadway" всяка история, разказана от Брус на сцената, отговоря на конкретна песен в албума. Историите в албума са въведени като интродукции. Спектакълът и саундрак албумът включват специалното участие на Пати Скиалфа. Аудио продукцията по смесване и мастеринг на "Springsteen on Broadway" е дело на легендарния продуцент Боб Клиърмаунтийн и на Боб Лудвиг.

Новоизлезлият му албум включва и пълния аудиозапис от предстоящата продукция "Springsteen on Broadway", която ще бъде излъчена по на "Netflix".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.