Мери Попинз идва в кината на 19 декември

Pinterest LinkedIn +

От тази сряда, 19 декември, в кината зрителите ще могат да гледат номинирания за четири награди "Златен глобус" филм "Мери Попинз се завръща".

Действието на филма се развива в Лондон през 30-те години на ХХ в. по време на Депресията, 24 години след действието в оригиналната лента. Майкъл Банкс работи в банката, където е работил и баща му, и все още живее на улица "Черешово дърво" №17 с трите си деца – Анабел, Джорджи и Джон – и с тяхната икономка Елън. Когато семейството преживява загуба на свой близък, Мери Попинз магически се появява отново в живота им връща радостта и щастието в дома.

Филмът "Мери Попинз се завръща" е режисиран от Роб Маршал ("Чикаго", "Вдън горите"), който е и продуцент наравно с Джон Делука ("Вдън горите") и Марк Плат ("La La Land"). Адаптацията по романите за Мери Попинз на Памела Травърз е дело на Роб Маршал, Джон Делука и Дейвид Магий ("Животът на Пи"), който е и сценарист на филма. Музиката и песните са на композитора Марк Шейман ("Лак за коса") и на автора на текстове Скот Уитман ("Лак за коса").


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.