Борат покори американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваната нова провокация от комика Sacha Baron Kohen, познат на света и като Ali G, оглави без проблеми американския боксофис след премиерата на "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Gloriuos Nation of Kazakhstan".

Ироничната комедия е дело на режисьора Larry Charles, който, заедно със Sacha в главната роля, е филмирал невероятните приключения на казахстанския телевизионен репортер Борат Саджиев. Целта на казахстанския екип е да заснеме документален филм за живота на американците, който да образова народа им в постиженията на Америка. Нещата приемат осезаема промяна, когато Борат вижда снимки на ослепителната Pamela Anderson и неговото американско пътуване приема друга цел: да се ожени за тази жена.

Второто място е за още едно ново предложение, което идва от режисьора Michael Lembeck. Комедията "The Santa Clause 3: The Escape Clause" е с участието на актьорите Tim Allen, Alan Arkin, Martin Short и Kevin Pollack. Това е третата серия за живота на добрия Santa Clause, след като предишните две бяха през 1994 и 2002 г. Новата история отново е дело на Walt Disney и разказва за промените, които настъпват по коледните празници, когато жената на Santa Clause разбира, че е бременна. Той трябва едновременно да изпълнява дълга си към децата по света и да се грижи и за съпругата си. Без негово знание хитрият г-н Мраз поема контрола над тазгодишната Коледа, с което предизвиква неописуеми  последствия.

Анимацията "Flushed Away", която е озвучена от истински знаменитости в лицето на актьорите Hugh Jackman, Kate Winslet,  Jean Reno и Ian McKellen е третото ново заглавие за уикенда. Част от екипа, сътворил миналогодишния анимиран кинохит "Wallace and Gromit in the Curse of the Were-Rabbit", е работил и над този филм, като работата с пластелин е заменена изцяло със специални ефекти. Сценарият е дело на девет човека, които са проследили перипетиите на домашен плъх, който от луксозен апартамент попада в каналите на Лондон. Роди е свикнал с подреденото си ежедневие и когато попада в тоалетната и водата го отвежда на напълно враждебно място, той е изплашен до смърт и трябва да се оправя сам.

Добрите отзиви и кървавия сценарий на предните две серии предопределиха и очаквания успех на хорър-трилъра "Saw 3". Десет дни след излизането си на екран филма спечели за продуцентите си 50 млн. долара и продължава да е едно от най-гледаните заглавия през уикенда. Darren Lynn Bousman отново е режисьор на лентата, в която безмилостния убиец, познат като Пъзела, подлага на мъчителни изпитания жертвите си. Неговата неизлечима болест му налага да си вземе помощничка, която да продължи делото му по "превъзпитаване" на хората. За да удължи живота си още малко Пъзела отвлича млада докторка, която да се грижи за него. Главните роли във филма се изпълняват от Tobin Bell, Shawnee Smith и Bahar Soomekh.

От второ на пето място пада "The Departed" на режисьора Martin Scorcese, който въпреки това продължава да се радва на сериозен зрителски интерес и да се излъчва в 2800 щатски киносалона. Драмата в криминалния трилър на прочутия режисьор започва, когато недостижимия гангстерски бос Франк Костело успява да внедри свой човек в управлението на полицията. От своя страна властите отвръщат на удара и изпращат федерален агент в неговата организация. Играта на нерви започва с пълна сила, защото и двете страни подозират, че имат предател в редиците си и той трябва да бъде разкрит. Труповете следват един след друг и примката около агантите се стяга неминуемо. Leonardo DiCaprio, Mat Damon, Jack Nicholson, Mark Wahrberg и Alec Baldwin са актьорите изиграли основните персонажи в "The Departed".

Режисьорът Christopher Nolan и неговият племенник Jonathan са автори на фентъзи историята "The Prestige". Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine и Scarlett Johansson са главните герои в историята за дългогодишното съперничество между двама илюзионисти. Тяхното приятелство прераства в непрекъсната надпревара, кой е по-добър в този занаят и ще разгадае триковете на съперника си. Връзката между тях е общият им учител Никълъс и очарователната асистентка Оливия. Желанието на двамата е да съсипят кариерата на другия, дори това да коства и неговото убийство. Поддържащият каст на лентата също е впечатляващ в лицето на Michael Caine, Piper Perabo и самият David Bowie.

На седмо място тази седмица е военната драма "Flags of Оur Fathers". Продукцията е дело на режисьора Clint Eastwood, който в последните години все по-малко се снима като актьор. За новият си филм зад камерата той е имал подкрепата на продуцент от ранга на Steven Spielberg и актьори като Ryan Phillipple, Paul Walker, Barry Pepper и Robert Patrick. Сценарият е дело на Paul Haggis, който взе Оскар за филма си "Crash" през миналата година. В основата на "Flags of Оur Fathers" седи драматичната битка между американската и японската армия за овладяване на остров Айо-Джима по време на Втората световна война. На целия този фон са разказани няколко лични съдби, през погледа на самите участници в битката.

Актьорите Robin Williams, Christopher Walken, Jeff Goldblum и Laura Linney са основните персонажи в новата комедия на режисьора Barry Levinson - "Man of the Year". По време на късното си телевизионно токшоу водещият Том Добс е изненадан от въпрос на зрител, защо не се кандидатира на предстоящите президентски избори? Без да се взимат насериозно, екипът на предаването и самият Добс, обмислят предложението и отиват на изборите. За всеобща изненада той печели, което повдига много въпроси и предизвиква комични промени в политиката на Белия дом. Анализаторката Еленор Грийн е обезпокоена от ситуацията и започва собствено разследване на изборните резултати.

Анимацията "Open Season" е дело на екип от трима режисьори, между които е и Roger Allers отговорен за успеха на най-печелившия подобен филм в Холивуд "Lion King" (1994). Новата му комедия е за приключенията на опитомения мечок Буг, който попада инцидентно в гората три дни преди откриване на ловния сезон. Там той се съюзява с горските обитатели и всички те започват организирана защита на територията си от настъпващите ловци. Буг и приказливия елен Елиът, отговорен за идването му в гората, правят необичайно приятелство, което променя живота и на двамата. Актьорите Martin Lawrence, Ashton Kutcher, Gary Sinise и Jon Favreau са актьорите озвучили главните герои в анимацията.

Последната десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за съответния уикенд, е за биографичната драма "The Queen". Лентата беше с премиерна дата преди повече от месец, но едва сега набира скорост в. Нейн автор е английския режисьор Stephen Frears, който е базирал филма си на смъртта на лейди Даяна и последствията от това върху Кралския двор. Основната сюжетна линия са напрегнатите взаимоотношения между кралица Елизабет Втора и министър председателя Тони Блеър. От една страна е протокола и традицията, а от друга личната трагедия и равносметката от случилото се. Главните роли в драмата се изпълняват от Helen Mirren, Michael Sheen и James Cromwell.

Боксофис класация на Северна Америка към 5 ноември 2006 г.:
 

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Gloriuos Nation of  Kazakhstan"

18 $ млн.

26 $ млн.

2. "The Santa Clause 3: The Escape Clause"

40 $ млн.

20 $ млн.

3. "Flushed Away"

65 $ млн.

19 $ млн.

4. "Saw 3"

10 $ млн.

60 $ млн.

5. "The Departed"

90 $ млн.

102 $ млн.

6. "The Prestige"

40 $ млн.

39 $ млн.

7. "Flags of Оur Fathers"

90 $ млн.

27 $ млн.

8. "Man of the Year"

65 $ млн.

34 $ млн.

9. "Open Season"

85 $ млн.

81 $ млн.

10. "The Queen"

15 $ млн.

10 $ млн.


 

Сподели.