Борат - отново най-гледан филм в Щатите

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна седмица ироничният полу-документален филм "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Gloriuos Nation of Kazakhstan" е окупирал върха на американския боксофис.

Режисьор е Larry Charles, а главната роля се изпълнява от комика Sacha Baron Kohen, които е познат на света и като Ali G от едноименното му телевизионно шоу. Пълнометражният филм вече инкасира 50 млн. долара чиста печалба и то само за десет дни.

Сценарият в лентата проследява приключенията и абсурда, с които се сблъсква казахстанския телевизионен репортер Борат, когато е изпратен в Америка да заснеме филм за живота на тази нация. При пристигането си там той вижда снимка на Памела Андерсън и се влюбва в пищната блондинка. Вече нищо не е същото за Борат, защото женитбата с Памела става цел номер едно за него.

Режисьорът Michael Lembeck и неговата нова комедия "The Santa Clause 3: The Escape Clause" и този уикенд запазват втората си позиция. Коледната приказка е третата част от историята, продуцирана от киностудиото Walt Disney, като предишните две бяха през 1994 и 2002 г.

Дядо Коледа отново е изправен пред трудни изпитания след като злия господин Мраз се опитва да вземе контрол над самия празник. Неговата идея е да прекръсти Коледа на свое име и хората вече да празнуват в негова чест. Битката между двамата се води с всички средства, но Дядо Коледа трябва да се грижи и за съпругата си, която скоро ще роди неговия син.

Приключенската комедия е с участието на актьорите Tim Allen, Alan Arkin, Martin Short и Kevin Pollack. Година след успеха на предишната си анимация "Wallace and Gromit in the Curse of the Were-Rabbit", екипа на Aardman Animations, атакува боксофиса с новата си продукция "Flushed Away".

В нея става дума за разглезения плъх Роди, който живее в богаташки апартамент, до момента в който не попада в тоалетната и водата не го отнася в канализацията. Озовал се в напълно нов, за него свят, той трябва да разчита единствено на себе си, за да спаси живота си и да се върне обратно в жилището си. Анимацията е режисирана David Bowers и Sam Fell, а гласовете са на актьорите Hugh Jackman, Kate Winslet,  Jean Reno и Ian McKellen.

Четвъртото място е за премиерната комедия "Stranger Than Fiction", в която участват Will Ferrell, Emma Thompson, Dustin Hoffman и Maggie Gyllenhaal. Режисьор на лентата е германецът Marc Foster, който нашумя покрай множеството награди за драмата си "Monster’s Ball" (2001).

Най-новата му продукция е в съвсем различен жанр и разказва за живота на писателката Кей Айфел и книгата, която пише. В нея се разказва за мъж на средна възраст, който  води затворен начин на живот и работи като обикновен държавен служител.

Измисленият герой в романа й се казва Харолд Крик, но се оказва, че такъв човек наистина съществува. Без да разбира защо, истинския Харолд, започва да чува гласа на писателката и да прави точно това, което тя пише в книгата си за него. Кошмарът започва, когато той разбира, че Кей смята да убие героя си в края на романа.

Кървавият хорър трилър "Saw 3" продължава да се радва на сериозен зрителски интерес, което обяснява и защо филма, няколко седмици след премиерата си се излъчва в над 3000 щатски киносалона. Историята в третата част на нискобюджетната продукция отново ни разкрива плановете на безмилостния убиец, наричан Пъзела, и факта, че той вече си има помощничка. Дните му са преброени, поради неизлечимата му болест, но той иска някой да продължи делото му по "превъзпитание" на хората, чрез болка и мъчения.

Режисьор на филма, както и на втората част, е младия Darren Lynn Bousman, а Tobin Bell, Shawnee Smith и Bahar Soomekh изпълняват главните роли в продукцията.

Три седмици след премиерата си "Babel" на мексиканския режисьор Alejandro Gonzalez Inarritu постепенно набира скорост в американския боксофис и вече е на шесто място. Актьорите Brad Pitt, Cate Blanchett, Michael Pena и Gael Garcia Bernal са големите имена в драмата.

Сценарият е разделен на три отделни истории, които се развиват в пустинята в Мароко, където млад мъж се бори за живота на съпругата си, която е простреляна по време на ваканцията им. Детегледачка в Калифорния гледа две деца и ги взима с нея на сватбата на сина си в Мексико. В далечно Токио местно глухонямо момиче се обвинява, че е причинило смъртта на майка си. Краят на всяка една от историите завършва по начин, който е директно свързан с другите две.

С две позиции надолу, спрямо миналата седмица, се намира новият криминален трилър на режисьора Martin Scorcese. "The Departed" вече изплати вложения бюджет и вече е на печалба от 20 млн. долара. Заслуга за това има и звездния актьорски подбор в лентата събрал на едно място Leonardo DiCaprio, Mat Damon, Jack Nicholson, Mark Wahrberg и Alec Baldwin.

Техните персонажи преплитат съдбите си, когато гангстерския бос Франк Костело успява да внедри свой човек в полицията, докато от управлението също имат техен агент в редиците на мафията. С времето играта загрубява и всеки от агентите трябва да разкрие опонента си, ако иска да остане жив. Костело започва да избива един по един хората си, за да открие предателя, докато в полицията също тече сериозно разследване.

На осма позиция директно влиза премиерният трилър "The Return" на британския режисьор Asif Kapadia. Звездите във филма му са Sarah Michelle Gellar, Sam Shepard и Adam Scot.  Сценарият е дело на дебютанта Adam Sussman, който слага акцент върху проблемите в живота на млада бизнесдама. Бившият й приятел я тормози, с баща си не си говорят от години, а отскоро е започнала да сънува едни и същи кървави кошмари. Всяка нощ Джоана "вижда" убийството на друга жена, която никога не е срещала. Личното й разследване я води до стара ферма, където е било извършено брутално убийство преди 15 години. Скоро Джоана разбира, че образите в сънищата й се опитват да й кажат, че тя ще бъде следващата жертва на убиеца.

"The Prestige" на режисьора Christopher Nolan продължава да държи стабилен зрителски интерес и да се излъчва в 2200 щатски киносалона. Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, Michael Caine, Piper Perabo и David Bowie са изпълнителите на главните роли във фентъзи историята.

Драмата започва, когато двамата бивши приятели илюзионисти, Алфред и Робърт, стават смъртни врагове в желанието си да са по-добри от другия. Въпреки техният общ учител Никълъс и асистентка Оливия двамата се мразят все повече. Нищо няма да ги спре да унижат съперника си, дори да преминат границата и да поискат физическото му унищожение.

Последната десета позиция в боксофиса, базирана единствено на приходи за съответния уикенд, е за премиерната комедията "A Good Year". Нейният режисьор и продуцент е самият Ridley Scott, които отново работи с актьора Russell Crowe след мегауспеха на предишния им общ филм "Gladiator" (2000).

"A Good Year" е история за живота на британския брокер Макс Скинър, който изненадващо научава, че е наследил множество лозя във френския Прованс. Наследството от чичо му го кара да замине за новия си имот, като целта му е да го продаде. Скоро Макс открива, че това място го кара да се чувства жив, а и в живота му се появява местна красавица.

Боксофис класация на Северна Америка към 12 ноември:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Gloriuos Nation of  Kazakhstan"

18 $ млн.

68 $ млн.

2. "The Santa Clause 3: The Escape Clause"

40 $ млн.

41 $ млн.

3. "Flushed Away"

65 $ млн.

40 $ млн.

4. "Stranger Than Fiction"

30 $ млн.

14 $ млн.

5. "Saw 3"

10 $ млн.

70 $ млн.

6. "Babel"

20 $ млн.

7 $ млн.

7. "The Departed"

90 $ млн.

110 $ млн.

8. "The Return"

15 $ млн.

$ млн.

9. "The Prestige"

40 $ млн.

46 $ млн.

10. "A Good Year"

35 $ млн.

4 $ млн.

Сподели.