Забраниха Борат в Русия

Pinterest LinkedIn +

Топ-филмът "Борат: Културен обмен с Америка за напредък на велик братски казахтански народ" е официално забранен в Русия заради обидните асоциации и подигравки с Казахстан, съобщава Ananova.

От Руското министерство на културата заявяват, че няма да дадат лиценз на филма, защото има вероятност да унижи различни етнически и религиозни групи.

Някои критици оценяват лентата като истинска "истерия" и проява на лош вкус, други пък я определят като "най-смешния филм на годината".

"Борат: Културен обмен с Америка за напредък на велик братски казахтански народ" все още държи първото място в американския и английския боксофис. От тази седмица филмът се прожектира и в българските салони.

Междувременно се появи и "истинският Борат" - турчин, който претендира, че пародийният образ на казахстанския журналист е вдъхновен изцяло от собствената му личност.

Махир Кагри (Mahir Cagri) стана хит в интернет през 1999 г., когато създаде уебсайт със собствени снимки, на които се вижда как той си прави слънчеви бани.

Сайтът е бил създаден с цел авторът му да завърже нови познанства и бързо става популярен, като създава фурор сред интернет потребителите. Слуховете твърдят, че дори мултимилионерът и собственик на Майкрософт е сред феновете на Махир Кагри.

В сайта на развален английски може да се прочете: "Моя висок 184 см, моя тежест 78 кг. Мои очи зелени. Аз живея сам. Имам дом, кола... Обичам секс"

Турчинът отново се появи на сцената след като филмът "Борат" излезе на бял свят и спечели невероятна популярност. В момента Махир претендира, че Саша Барон Коен буквално е прекопирал неговия персонаж и добавя, че обмисля законови действия срещу комедийния актьор.

Пред ВВС турчинът казва: "Той (Коен) ме копира и ме имитира по лош начин. Какво ще си помислите за мен, като гледате филма? Махир е много лош комедиен актьор, Махир е хомосексуалист, Махир може би говори лоши неща за евреите? Това е много лошо."

"Прототипът" на Борат заявява, че възнамерява да направи свой собствен филм, в който да покаже "истинският Махир".

Колкото до автора на Борат, Коен не е коментирал изявленията на турчина, но в предишни свои изказвания твърди, че е бил вдъхновен за комедийния образ от лекар, койта е срещнал в Южна Русия.

Сподели.