Борат (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 82'
Режисьор: Лари Чарлс
Сценарий: Антъни Хайнс, Саша Барън Коен
Участват: Саша Барон Коен, Памела Андерсън, Кен Давитиян, Даниъл Кастро и други
Комедия, със субтитри, английски, арменски

Истинската звезда на комика Саша Барън Коен изгрява, когато той се превъплъщава в образа на ироничния персонаж Ali G. Първо самата Madonna го наема за видеото си към песента “Music”, а след това той е поканен и за водещ на наградите на MTV през 2001 г. Междувременно Саша се снима във филми, прави собствени телевизионни предавания, а също така развива и активна продуцентска дейност. 

Последният филм с негово участие е ироничната комедия “Борат”, в която играе ролята на казахстански телевизионен репортер, изпратен да заснеме документален филм за живота на американците. Музиката в лентата е дело на неговия брат Еран Коен, a режисьор е Лари Чарлс, който се прочу с филма “Маскирани и анонимни” (2003) по сценарий на Боб Дилън. Цензурата в Америка забрани “Борат” за лица под 18 годишна възраст заради изключително вулгарен език и сексуални сцени. Персонажът на самия Борат е базиран на реално съществуващ човек, който по професия е доктор в Русия и Саша е бил вдъхновен от неговата способност да бъде безкрайно забавен.

Телевизионният репортер Борат Сагдиев (Саша Барън Коен) и неговият продуцент Азамат (Кен Давитиян – “Специален отряд”) получават задача от Министерството на информацията в Казахстан да отидат в Америка и да заснемат живота на “най-великата нация” в света. Преди да замине, Борат се сбогува със сестра си, която е проститутка, и необичайното си семейство, което включва и истинска мечка.

Пристигнал в Америка, плановете на Борат тотално се променят, след като вижда снимка на Памела Андерсън и решава, че иска да се ожени за нея. Снимайки филма с екипа си, той търси начин да се запознае с блондинката и да й предложи брак. По пътя към целта си той се сблъсква с расизъм, секс, вулгарно поведение и желание на местните да го линчуват на няколко пъти. Голямата цел обаче е набелязана – брак с Памела Андерсън.


Официален сайт: http://www.boratmovie.com

Програма на кината


Сподели.