Need For Speed Carbon

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Рейсър
Година: 2006
Системни изисквания: P4 2 GHZ, 512 MB ram, 4 GB HDD, 1xPC DVD
Произв/Изд: EA

Бързи и яростни зад монитора

NFS серията си има продължение, естествено. И то пряко на Most Wanted - предпоследното заглавие в поредицата. Това се и очакваше. По принцип филмите "The Fast And The Furious" силно инспирираха екипа на ЕА за първата Underground игра, за да не очакваме реакция след "Tokyo Drift".

Стори-то

на играта започва там, където свършва Most Wanted. Успявате да избегнете полицията на Рокпорт в зверски тунингования си баварец и единствено спец ченгето Крос остава по петите ви. Но неговият Корвет не е и наполовина предизвикателство за вас. Все пак целия вдигнал се джангър няма как да не ви се отрази и най-логичният избор е да се приберете у дома. Нов град-нови състезания, това е мотото под което се развива поредицата. В Carbon авторите са направили малка стъпка назад - връщат се нощните нелегални състезания и дрифтовете. Към това е добавена системата за полицейски гонки и ъпгрейди на колата от MW, а са добавени и много нови нещица.

Автоманиаците ще се израдват силно на автопарка предлагащ огромно разнообразие. Возилата са разделени в три категории - Tuner, Muscel и Exotic. В първата влизат японски бегачки, във втората класически американски модели (Додж и Форд), а в третата - европейски коли. То, наистина, за затворените в национализма си янки всичко от стария континент е Екзотик.

Състезавайки се, ще се борите за контрол над различни зони от града, а след като спечелите слава и репутация, ще можете да предизвикате шефчето на близката банда на авто дуел. Тези дуели пренасят пряко концепцията на финалното състезание от "Tokyo Drift" - на криволичещ планински път ще трябва да надбягате другия. А всеки погрешен завой може да ви коства.. живота, глупости, това е само игра - ама ще преигравате мисията.

Друг нов и готин елемент са партньорите ви. Не всички състезания са ограничени до 4 коли - има доста сериозни мелета от по 8 возила, в които можете да вземете свой wingmen. Неговите задачи са три - да затапва опонентите, да проверява за кратки пътища и да се движи пред вас, създавайки въздушен тунел, в който да ускорите.

Така "NFS Carbon" наистина предлага още от същото, но в големи количества, а същото си ни харесва и си го кльопаме по default. Саундтракът е много добър, а системата от онлайн награди и състезания оправдава всяка стотинка дадена за легално копие на играта.

Сайт: http://www.ea.com/nfs/carbon/us/home.jsp

Сподели.