Bob Geldof организира нови грандиозни концерти

Pinterest LinkedIn +

След няколко години с въпросителни относно предстоящи концерти-продължение на известната от средата на 80-те благотворителна акция Live Aid, вчера (31.05.05), организаторът на събитието Боб Гелдоф (Bob Geldof) даде първата точна информация.

Досега Гелдоф отказваше да повтори мащабната инициатива от 1985 година, която беше част от кампанията за събиране на средства за преодоляване на глада в Африка.

Тогава, на два стадиона в Лондон и Филаделфия едновременно, в подкрепа на благородната инициатива на една сцена свириха звезди като INXS, Eric Clapton, Sade, Dire Straits, Queen, Black Sabbath, Sting, Judas Priest, U2, David Bowie, Santana, Elton John, Madonna, Paul Mccartney, Led Zeppelin, Mick Jagger, Bob Dylan и мн. други.

Сега, повече от 20 години след тези паметни концерти, Гелдоф отново е в основата на организирането на още по-мащабна инициатива. На 2-ри юли, в продължение на около 16 часа, в Лондон, Филаделфия, Рим, Берлин и Париж, ще текат концерти с участието на световно известни изпълнители. Инициативата съвпада със срещата на Г-8 в Единбург от 6 до 9 юли. Тематично новото лого на концертите носи името Live-8.

Сред първите, които са потвърдили участието си, са били U2, Razorlight , Muse, Scissor Sisters, Robbie Williams, Madonna, Elton John, Coldplay, REM, Dido, Paul McCartney и Keane.

Предстои да бъдат прибавени още имена към списъка с участници, като вероятността едно от тях да е това на Spice Girls, е много голяма. Във връзка с изненадващия реюниън, Гелдоф е казал на вчерашната пресконференция в лондонския хотел Grosvenor, че е говорил с момичетата същата сутрин и е оптимист относно реализацията на идеята.


Пълен списък на потвърдилите:

Лондон:

Coldplay
The Killers
Velvet Revolver
Bob Geldof
The Cure
Mariah Carey
Dido
Keane
Snow Patrol
Elton John
Annie Lennox
Madonna
Paul McCartney
Razorlight
Snoop Dogg
Sting
U2
Joss Stone
Stereophonics
REM
Scissor Sisters
Muse
Robbie Williams

Филаделфия

Will Smith
Bon Jovi
The Dave Matthews Band
Stevie Wonder
Jay-Z
Puff Daddy
Il Divo
Maroon 5
Rob Thomas
Keith Urban
50 Cent
Kaiser Chiefs

Рим

Faith Hill
Tim McGraw
Duran Duran
Jovan Otti
Nek
Laura Pausini
Vasco Rossi
Zucchero

Берлин

A-Ha
Crosby, Stills and Nash
Lauryn Hill
Brian Wilson
Bap
Die Toten Hosen
Peter Maffay

Париж

Jamiroquai
Placebo
Youssou N'Dour
Andrea Bocelli
Craig David
Calo Gero
Kyo
Yannick Noah
Johnny Halliday
Сподели.