Здравословното хранене, Ъпсурт и арт в новия брой на списание Intro

Pinterest LinkedIn +

Премиерата на новия албум на Ъпсурт е събитие със скорошна дата, което в началото на миналия месец бе предвестено с пилотния сингъл “3 в 1 – изключително добра комбинация“, в който участват журналистът Милен Цветков и Галя от Каризма.

Непосредствено преди промоцията на албума, Ъпсурт гастролират и на страниците на новия брой на списание Intro.

В брой 13 на Intro, обаче, акцентът е поставен върху непреходната тема за здравословното и нездравословното хранене и шикозните иновативни места за хранене. “Ще четеш колкото за храна, толкова и за арт истории, а понякога и за двете заедно” - казва главният редактор Борис Костадинов.

Визията на броя също изразява отношението на целия екип към бързото хранене и нездравословния съвременен начин на живот.

Биляна Димова разглежда темата какво трябва да хапваме за по-добър секс и как се постига спокойствие и равновесие с практиките на фън шуи, променящи начина на хранене.

Тео Чепилов е открил истината чрез документалните филми, а в конкретния случай я преоткрива чрез филма на Моргън Спърлок "Super size me" за това, което се случва на всеки, който прекалява с “деликатесите” на Макдоналдс. Материалът разкрива реалните измерения на явлението фаст фууд, което вече добре се е настанило и у нас.

Арт частта на Intro #13 е застъпена от визуалният проект на Борис Мисирков и Георги Богданов, скандалната акция на Иван Мудов по откриването на музей за съвременното изкуство, изложбата от шоколадови произведения в музея Лудвиг, оркестърът от Виена, който вместо цигулки и пиано използва чушки и домати.

В мултимедийния диск Intro CD - Part 13 са включени:

Театралния проект на Елица Матеева "Stereolove", погледнат отблизо, в който популярната актриса Весела Казакова се изявява и като автор на текста, и композитор на музиката, и парчето "Stereolove" от саундтрака към спектакъла.

Визия и снимки от последното издание на ежегодния Ambient Festival.

Подробностите за проекта на Иван Мудов, финансиран от германското културно министерство, за отварянето на музей за съвременно българско изкуство (МУСИЗ).

В дигиталната част на Intro е отделено място и за Cinemasports, международната инициатива за създаване на авторски късометражен филм в рамките на един-единствен ден.

Много интересни трейлъри, музика и как се развива конкурсът на списание INTRO "IntroMovie" могат да бъдат открити в новия, тринадесети брой, който е на пазара от 1 юни
Сподели.