Oasis на корицата на новия брой на сп. Ритъм

Pinterest LinkedIn +

Новият 92 брой на РИТЪМ е на пазара от сряда, 2 юни 2005 г. Той е придружен със специален подарък за читателите – DVD Рокофобия на Ренегат.

Проектът съдържа най-важното от трите албума на групата - Сам, Леден свят и Рокофобия, клипове към седем парчета, три бонус трака с Пловдивския драматичен театър, както и интервюта с групата.

Основната тема в новия брой е свързана с Оейсис. След повече от три години и един фалстарт водещите брит рокери имат нов албум. Шести поред. Според някои – завръщане към корените като за пълно 6.

Пространният материал на Ники Русиновски проследява целия процес по създаването на новия диск на Оейсис Don’t Believe The Truth, борбата между двамата братя Галахър и мястото на групата сред млади, но твърде амбициозни банди като Колдплей и Франц Фердинанд.

Ноел Галахър: Don’t Believe The Truth стана нашият магнум опус... или както искате го наречете.


И останалите по-важни теми:

За изкушените от техното Гарбидж, записите на суровия Bleed Like Me се оказали терапевтични, твърди мозъкът на групата Буч Виг През 2003 г. членовете на квартета от Медисън, Уисконсин – певицата Шърли Менсън, китаристът Стив Маркър, басистът/клавир Дюк Ериксън и барабанистът (и бивш продуцент на Нирвана) Буч Виг – решават за малко да се разделят, като тайно всеки от тях си мисли, че тази раздяла ще е завинаги.

Шест месеца по-късно, в началото на 2004, Гарбидж отново свирят сбор – този пък за най-агресивния и китарно ориентиран саунд, който някога са си позволявали.

Буч Виг: В “Bleed Like Me” става дума за истински хора – всичко е истинско. Може би точно това ни накара да кръстим целия албум на парчето – за пръв път правим така.


Кръстниците на денс рока Ню Ордър имат нов албум. Тяхната история започва след смъртта на Йън Къртис, фронтмен на Джой Дивижън, и продължава с 25 години дългове, наркотици, алкохол и разруха в преследване на божествена музика. Това е историята на оцеляването.

Питър Хуук: Чувствам се на 17, но в тялото на баща ми. Роудитата ни, с които сме заедно от много години, трябваше да си наемат други роудита, за да мъкнат нещата им вместо тях, понеже те самите са вече твърде стари!


РИТЪМ не наднича през ключалката. Поканени сме в намиращия се в центъра на София офис на Сентър Стейдж – продуцентската компания на Руши Видинлиев и неговите мениджъри Ваня Ангарева и Пламен Цветковски. Търсим (и намираме) посланията в третия му албум, а след това правим опит да получим ясна и достоверна представа кой всъщност е Руши. Това е разговор с онзи артист, към когото всеки има своите лични асоциации, независимо по какъв критерий. Този тук обаче се намира до теб, в момента – самонаблюдава си и се изследва чрез твоите очи.

Руши Видинлиев: Когато повече хора харесват музиката ми, мога да си позволя разни глезотийки. От една страна е комплимент, от друга – безумие. Ненужно е и е отвратително, а един ден ще спре.


Цепелин си е Цепелин – христоматийна класика! Сам по себе си техният фронтмен Робърт Плант също е класика. Само че жива. На 56 той вече не е сам. До името му вокалистът е допуснал да бъде изписано това на поредната му, очевидно стабилна банда Стрейндж Сенсейшън, с която дебютира в предишния си диск – Dreamland.

Робърт Плант: Погледнах се право в очите. Не желая кариерата ми да приключи като пародия на моя досегашен успех.


Този човек е МАРЛИ. Джулиън е един от Семейството и, вярвай ми, тези главни букви не ги слагам случайно. Защото ако има личност, с която една държава да се идентифицира, то за Ямайка това е Боб Марли. Уникално явление, което синтезира философия, религия и история. Марли е направил от регето това, което то представлява днес – разпространител на учението за Рас Тафари.
Специално интервю на Джулиън Марли за РИТЪМ, два дни преди концерта му в София.

Джулиън Марли: Реге означава “музиката на кралете”. Затова, когато говорим за музика, когато говорим за музиката на кралете, нейното послание трябва да e кралско, да носи Смисъла в себе си.


Сред останалите акценти в броя са: Ейшън Дъб Фаундейшън, Стереофоникс, Ол’ Дърти Бастард, Зуко 103, Перъдайз Лост, Максим, Стенли Кларк, Антракс, DJ Тиесто, Смокин’ Джо, Стар Академи.

Инфо: Ритъм

Сподели.