Institute - новият проект на Gavin Rossdale (Bush)

Pinterest LinkedIn +

Вокалистът на Bush и съпруг на безпелационната покорителка на чартове за музика и красота Гуен Стефани (Gwen Stefani), Гевин Росдейл (Gavin Rossdale), се е завърнал на сцената с нов проект.

В състава на младата група Institute влизат бившите членове на хардкор бандата Helmet - Rival Schools, Iceburn и Split Lip. Дебютният й албум се очаква в началото на есента.

Британският красавец, който сключи брак с Гуен Стефани през 2002 година, не е влизал в студио от 4 години, когато Bush се разпаднаха заради оттеглянето на китариста Найджъл Пулсфор (Nigel Pulsford). Продуцент на Institute е Пейдж Хамилтън (Page Hamilton), основател и китарист на Helmet. Друг продуцент - Даниел Луис (Daniel Lanois), U2, участва в албума с вокали. Същият принос ще даде за начинанието на съпруга си и Гуен Стефани.

По думите на Росдейл, музиката, която Institute изпълняват, е по-тежка и по-мощна от тази, с която се отъждествяват Bush. Първи сингъл от албума, който ще индикира успеваемостта в реализацията намеренията му, ще бъде песента "Bulletproof Skin". Видеото към нея ще заснеме режисьорът на екшъните "Трите хикса" и "Бързи и яростни" Роб Коен (Rob Cohen). Парчето ще влезе и в саундтрака на новия филм на Коен "Stealth", който ще се завърти и в България в началото на есента.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.