Новият Limp Bizkit с трагични продажби

Pinterest LinkedIn +

В първата седмица след официалния си рилийз, "The Unquestionable Truth (Part 1)" - петият студиен проект на Limp Bizkit, е разпродаден в едва 37 000 копия.

За сравнение, за същия период от "Chocolate Starfish & Тhe Hot Dog Flavored Water" са изкупени 1 055 000, от "Significant Other" 635 000, а от "Results May Vary" 325 000 диска.

Както Avtora.com вече писа, по настояване на фронтмена Фред Дърст (Fred Durst), лейбълът Geffen не направи промо-кампания преди издаването на албума, записан с продуцента Рос Робинсън (Ross Robinson).

И въпреки че стратегията е наложена от Дърст, медиите тиражират хипотезата, че лейбълът се е отказал от групата, което не е невероятно, предвид безскрупулността на тази индустрия.

Според Пол Фишър (Paul Fischer), професор във факултета по звукозаписна индустрия към университет в Тенеси, подобна политика е изпълнена със смисъл от гледна точка на лейбъла.

С уточнението, че момчетата от групата са били встрани от шоубизнеса за известно време и никой не може да е сигурен доколко на феновете все още им пука за тях, той е изложил тезата си за психологията на издателите: "Изкарай диска и виж колко ще се втурнат за него, и ако интересът е голям, промени стратегията така, че да насочиш вниманието към лоялността на най-верните фенове, за да привлечеш по-широка аудитория. Ако пък не се харчи, можеш да се оттеглиш от проекта с минимални загуби."

"The Unquestionable Truth (Part 1)" е албум, с евентуално продължение, както подсказва името му. В него са влезли седем парчета, с обща трайност по-малко от половин час, което обаче не се е отразило на търговската му цената. Той се появи в началото на май, без грандиозно парти с концентрация на знаменитости, без камери, без турне, без реклами и дори без интервю за сингъл, напомня MTV.
Сподели.