Limp Bizkit - The Unquestionable Truth (Part 1)

Pinterest LinkedIn +

Широко дискутираният пети студиен албум на Limp Bizkit, вече е официално издаден и в България. “The Unquestionable Truth (Part 1)” съдържа седем песни, записани с продуцента Рос Робинсън (Ross Robinson).

По решение на Фред Дърст (Fred Durst), съгласувано с групата и лейбъла, албумът се появи без предварителна информация за съдържанието му.

Музикантите се отказаха и от предварителни ревюта и представяния, официални сингъл и видео. Идеята, залегнала в рискованата концепция, е феновете сами да решат харесва ли им “The Unquestionable Truth (Part 1)”, или не, след като го чуят целия, без предварително да им се създава мнение. Без съмнение, това решение и всички последствия от него са доста сериозна офанзива към каквито и да било обвинения в нарочен комерс.

***

Една от най-енергичните рапкор групи - Limp Bizkit, е сформирана във Флорида през 1994г. от вокалиста Фред Дърст и неговия приятел басист Сами Ривърс (Sam Rivers). Към тях се присъединяват братовчедът на Ривърс Джон Ото (John Otto) и китаристът Уес Борлан (Wes Borland; по-късно идва и DJ Lethal).

След участие на Korn в Джаксънвил през 1995г., Фред, който по това време си изкарва хляба като професионален татуист, прави няколко татуировки на басиста на Korn Фийлди (Fieldy), което поставя началото на дълготрайно приятелството. Колелото се завърта и скоро Limp Bizkit са поканени за съвместен концерт с House Of Pain и Deftones. Предложенията за договори започват да валят и след като подписват с Flip/Interscope групата записва дебютния си албум "Three Dollar Bill Y'All" .

Очакваният с голямо нетърпение втори албум “Significant Other” излиза през юни 1999. Той и клипът към сингъла “Nookie” превръща групата в суперзвезди. "Significant Other" дебютира на номер 1 и се продава в над 4 млн. копия само до края на годината, като освен това помага и на "Three Dollar Bill Y'All" да стане платинен. Малко след това, Дърст е назначен на позицията главен вицепрезидент на Interscope Records.

Третият албум на Bizkit “Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water” също е с платинен статус и от него и досега музикалните телевизии активно излъчват мега-хитовете “My Generation” и “Rollin".

След него, на бял свят се появяват “New Old Songs”, който съдържа 16 ремикса на парчета от предните албуми и "The Results May Vary".

В началото на този месец (май) Bizkit записаха в дискографията си шесто заглавие. Търговският формат на “The Unquestionable Truth (Part 1)” е мултимедиен компактдиск, на който освен песните има и видео файл с документални кадри от процеса на записването на албума.

За България той се разпространява от Virginia Records.

Траклист:

1. The Propaganda
2. The Truth
3. The Priest
4. The Key
5. The Channel
6. The Story
7. The Surrender
Сподели.