MTV свали Nine Inch Nails от участие заради портрет на G.W.Bush

Pinterest LinkedIn +

Nine Inch Nails няма да участват в церемонията на MTV Movie Awards на 4 юни, заради замесването на америкинаския президент Джордж Буш в тяхното сценично шоу.

Групата на Трент Резнър (Trent Reznor) щеше да изпълни "The Hand That Feeds" - пилотният сингъл от "With teeth", разтълкуван от лидера на NIN като "алармиране срещу сляпото приемане на властта, в това число тази на един президент, който въвлича нацията си във война."

По думите на Резнър, поводът за отпадането на участието на NIN в шоуто е разминаването на техните възгледи с тези на ораганизаторите, провокирано от предложеното от музикантите сценично оформление. NIN са пожелали да използват изображние на американския президент като декор към изпълнението си на "The Hand That Feeds".

В официалния сайт на групата, нейният фронтмен е обяснил: "Nine Inch Nails няма да свирят на MTV Movie Awards както по-рано беше обявено. Ние бяхме решили да изпълним "The Hand That Feeds" с неподправена фотография на Джордж Буш за бекграунд. По всичко личи, че изображението на нашия президент е отвратително не само за мен, но и аз MTV. Ще се видим през есента, когато се върнем за турне в САЩ".
Сподели.