Задържаха Oliver Stone заради употреба на наркотици

Pinterest LinkedIn +

На 29.05.05 г., в Бевърли Хилс, известният филмов режисьор Оливър Стоун (Oliver Stone) е бил задържан за шофиране в "нетрезво" състояние.

Стоун, който наскоро посети и България и дори се срещна с президента Първанов, е налетял на чакащ в засада полицейски патрул на Сънсет Булевард.


След като се е стигнало до класиката - надуване на балон, уредът е отчел категорично, че в кръвта на Стоун се случва нещо нередно. В подкрепа на това в Мерцедеса на 59-годишния носител на Оскар са били намерени наркотици, чието естество говорител на полицейското управление в Бевърли Хилс е отказал да назове.

По данни от пресата, основани на предположения, въпросните наркотици са били някакъв вид хапчета. След показната акция, Стоун е бил арестуван и незабавно откаран в РПУ. Цялата случка се е разиграла около 23:45 ч. местно време.

Престоят на Стоун зад решетките обаче не е бил дълъг. След депозирана гаранция от $15 000, той е бил освободен в 6:30 ч. сутринта.

Това не е първо задържане на Стоун - през 1999 г., той е бил арестуван отново за шофиране под влияние на наркотици. Тогава в неговата кола е било открито "известно" количество хашиш.

Оливър Стоун e режисирал едни от най-провокативните и противоречиви филми в съвременното кино като "Родени убийци", "The Doors", "J.F.K.", "Роден на 4-ти юли", "Никсън", "Александър" и др.
Сподели.