Bob Geldof - бесен заради черноборсаджийство. Michael Jackson на Live 8?

Pinterest LinkedIn +

"Електронен сводник" е определението, с което Боб Гелдоф (Bob Geldof) е заклеймил онлайн аукциона eBay, заради препродажбата на билети за лондонския благотворителен грандиозен концерт Live 8, която се осъществява там.

Билетите и за шестте концерта - в Лондон, Филаделфия, Берлин, Париж и Рим, на 2 юли, и в Единбург - на 6 юли, по принцип са безплатни, но се печелят с лотария. За да се сдобият с билети за лондонския гиг, над 2 милиона души са изпратили текстово съобщение, поставяйки исторически рекорд за лотария от този вид, според Книгата на Гинес.

150 000 са ощастливените от жребия, които в понеделник са научили, че имат уникалната възможност да присъстват на лондонския концерт на Хайд Парк.

Още във вторник сутринта обаче, около 100 билета "за двама" са се появили в eBay и наддаването за тях моментално е започнало, съобщава Reuters. След призива на Гелдоф към бойкот на "грозната спекулация" и внасяне на "бъркотия в системата", отправен от ефира на Sky News, в сайта наддаванията за билет са скочили до над $1800. Неблагоприятната ситуация е принудила eBay са преосмисли политиката си. Капитулирайки, компанията е заявила, че ще изтегли от сайта си всички билети, въпреки че препродажбата на билети за благотворителни концерти не е незаконна за Великобритания.

150-те хиляди притежатели на безценните билети за събитието в Хайд парк, ще имат възможността да чуят наживо Coldplay, The Killers, Velvet Revolver, Bob Geldof, The Cure, Mariah Carey, Dido, Keane, Snow Patrol, Elton John, Annie Lennox, Madonna, Paul McCartney, Razorlight, Snoop Dogg, Ms. Dynamite, Sting, U2, Joss Stone, Stereophonics, REM, Scissor Sisters, Muse, Robbie Williams и Pink Floyd, за първи път след повече от 20 години заедно с Роджър Уотърс (Roger Waters).

Междувременно плъзнаха слухове, че Майкъл Джексън (Michael Jackson) също ще вземе участие в грандиозната проява. Към момента може да се каже, че със сигурност са водени предварителни преговори относно евентуално участие на Джексън, в случай, че той бъде оправдан в повдигнатия срещу него съдебен процес.

Като евентуално място, където би взел участие кралят на попа, се спряга стадион JFK във Филаделфия.
Сподели.