Добавиха нови три Live 8 концерта на 2 юли

Pinterest LinkedIn +

Още три Live 8 концерта - в Япония, Канада и в Африка, ще се проведат на 2 юли, едновременно с тези в Лондон, Париж, Рим, Берлин и Филаделфия, съобщава BBC.

Това е станало ясно вчера, 16 юни, от изявление на основния организатор на кампанията Боб Гелдоф (Bob Geldof, на снимката). Той е пояснил, че концертите в Токио и Торонто имат за цел да окажат натиск на японското и канадското правителство за отпускане на хуманитарна помощ за Африка.

"Преди три седмици, колкото и да е невероятно, Европа се съгласи да удвои своята помощ и прехвърли топката на янките, японците и канадците. И така, това ме накара да направя нещо, което не исках да правя, а именно - концерти в Токио и Торонто, които ще бъдат официално анонсирани утре (днес, 17 юли бел. ред.)" - e казал Гелдоф.

Днес официално е обявен и Live 8 Африка, като конкретната държава е най-богатата на континента - Република Южна Африка, а градът - Йоханесбург.

В сряда (15 юни), Live 8, и по-конкретно концертът в лондонския Хайд парк, отново беше водеща новина на световните агенции. Повод за това даде появата на около 100 билета, спечелени чрез лотария, в онлайн аукциона eBay и последвалото им изтегляне, по настояване на разгневения Гелдоф и множество възмутени потребители. В изявлението си вчера, Гелдоф е споменал, че макар да не се предполага да говори за това, е научил, че има споразумения в деня на концерта в Хайд Парк да бъдат допуснати допълнително стотици хиляди души.

"Подобен на Live 8 концерт няма да се случи отново в ничий живот" - твърди 53-годишният Боб Гелдоф.
Сподели.