Организират конкурс за ремикс на патриотична, възрожденска или народна песен

Pinterest LinkedIn +

Инициативата "Млади професионалисти за България реално" е организатор на конкурс за ремикс на българска патриотична, възрожденска или народна песен.

Първите десет номинирани проекта ще бъдат издадени в албум, името на който ще бъде определено от техните автори.

Още преди няколко месеца коалиция "За България" експериментира с модерни версии на емблематични за левицата мелодии, сред които бригадирския марш "Елате, хиляди младежи", първомайския химн "Работници, работнички" и песента от ТВ сериала "На всеки километър", припомня Нетинфо.

В конкурсът, стартирал на 19.05.2005, могат да вземат участие всички, отговарящи на регламента: възраст до 30 години и авторски ремикс на българска патриотична (възрожденска), или фолклорна песен, с продължителност до 10 минути. Предложения ще се приемат до 14.06.2005г. включително, като вариантите за изпращането им са два - онлайн и пощенски.

На този адрес, всеки желаещ има възможността сам да качи предложението си, а на адрес: гр. Пловдив п.к. 4000, "Голямата къща”, ул. “Кръстьо Пастухов” 18 се приемат електронни носители, с тракове в аудио формат (.mp3, .wav и други).

Десетте най-добри предложения, определени от жури, съставено от диджеи и музикални журналисти, ще бъдат обявени на 15 юни в 19:00ч. Те ще останат за даунлоуд в сайта, а в периода от 15.06 до 23.06 пак там ще има и класация. Във вечерта на излъчване на победителите, до В 21:00 часа, също ще може да се гласува със специални бюлетини. Имента им ще бъдат обявени на специално парти, което ще се проведе на централния площад на гр. Пловдив с чуждестранен гост DJ.

Наградените ще са трима:

Първа награда: два броя професионални CD-плеъра в комплект с DJ-пулт
Втора награда: два броя професионални CD-плеъра
Трета награда: DJ-пулт
Сподели.