НДСВ купи Лили Иванова за 60 000 евро

Pinterest LinkedIn +

Лили Иванова ще пее за НДСВ и ще вземе 60 000 евро за три концерта, съобщава вестник "Новинар". Примата на родната естрада пя за кампанията на Симеон и на предишните парламентарни избори през 2001 г., но тогава за по-скромните 100 000 лв.

За НДСВ ще пеят още дует Каризма, Илия Луков и фолкпевицата Деси Слава.

ОДС ще разчита на подкрепата на роклегендите "Сигнал" и "Щурците", както и на Стенли и Локо, Вили Кавалджиев, Ваня Костова, Росица Кирилова, Борис Годжунов, Милена, Развигор Попов, Мими Иванова и Васко Кръпката, продължава Новинар.

В кампанията на сините ще се включат също Дичо, екс-D_2, рапърите Румънеца и Енчев, братя Мангасарян, балет Арабеск и актьорите от мюзикъла "Коса" на театър София.

Лидерът на ДСБ Иван Костов ще има подкрепата на Белослава, Благовест Аргиров, Богдана Карадочева, бившия "щурец" Валди Тотев, Михаил Йончев, Хилда Казасян и групите "Сленг", Б.Т.Р., Ъпсурт, "Акага" и Стефан Димитров. Стоян Михалев специално е написал новия химн на партията на Костов - "Моят ден".

По традиция за левицата ще пеят Веселин Маринов и Петя Буюклиева. Подкрепления ще им бъдат Тони Димитрова и фолкдивата Ивана. Духовият оркестър на световноизвестния композитор Горан Брегович ще свири за Коалиция за България в Сандански, а група "Каффе" - в Пловдив.

Днес след официалното откриване на кампанията в столичната зала "Универсиада" ще има концерт на ансамбъл "Българе". За първи път левицата пуска на CD техно и денс версии на популярни песни - "Елате, хиляди младежи", "Работници, работнички", "Хубава си моя горо".

Водачът на листата в Кърджали Стефан Данаилов записа ремикс на песента от сериала "На всеки километър". Специално за кампанията покойният Емил Димитров подари на БСП "Моя страна, моя България".

Засега "Новото време" ще разчита на Дони и Нети, Нина Николина, Руши и Графа, както и на група "Те", а ДПС - на Иво Папазов, който спечели награда на BBC. "Евророма" пък залага на фолкфурията Азис, който води листата на партията във Варна.
Сподели.