BMW представи спортния луксозен кабриолет Серия 8

Pinterest LinkedIn +

BMW увеличава разнообразието в новата 8-ма серия. След купето компанията представи и кабриолет, който ще има и още по-спортна версия – М8, съобщава "Autocar".

M8 ще се появи през следващата година, а стандартната версия  още този месец. Автомобилът ще се конкурира с новото Bentley Continental GTC и Mercedes S-Class Cabriolet. Този клас луксозни двуврати 4-местни кабролети набира популярност сред богатите клиенти напоследък.

Стандартната версия ще се предлага в избор с един от два двигателя  3-литров дизелов редови "шестак" с 316 к.с. или 4.4 V8 с турбо и 523 к.с. И двата модела ще са с xDrive задвижване на 4-те колела.

Колата ще е доста тежка, съответно 1955 кг. и 2055 кг., като това ще ѝ позволява да стига до 100 км/ч от място съответно за 5,2 и 3,9 сек.

М8 ще има същия 4.4-литров двигател, но се очаква той да е с две турбини и още по-мощен. Предвижда се да се пусне на пазара и версия 840i, която да е с по-малка мощност и да разчита най-вече на лукса.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.