BMW няма да се откаже от по-големите решетки

Pinterest LinkedIn +

Напоследък някои модели на BMW привличат доста внимание и критики заради дизайна си. Основният проблем са все по-големите предни решетки, или т.нар. "бъбреци". Според главния дизайнер на BMW Адриан ван Хоойдонк обаче недоволството няма да спре решението.

"Не съм психолог, но знам, че BMW е бранд, който има не само клиенти, но и фенове. Те познават цялата ни история и имат мнение за всеки наш дизайн. Не мисля, че това е нещо лошо. Означава, че имаме много силна емоционална връзка с тези хора. Да, знам, че може да има дискусии, защото те точно са харесали това, което си предложил, и вече го променяш", казва той пред "Autocar".

Той казва, че компанията трябва да се променя и развива. "В момента, в който застанеш на едно място, ставаш лесна мишена. Пазарът сега е по-конкурентен от всякога. Най-трудно е да правиш промени, когато имаш успех. Ако не си успешен, хората веднага ще ти кажат, че трябва да започнеш да правиш промени, но тогава вече си в режим на паника", допълва той.

Според него някои модели, като новата Серия 4, са спортни и трябва да имат по-изразителен дизайн. Той казва, че и фейслифтът на Серия 7 е успешен. "Хората харесваха колата, но казваха, че прилича на предишната и тогава защо да купуват новата? Сега всички я забелязват и производството се увеличи осезаемо", казва още главният дизайнер на марката.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.