BMW Серия 2 вече ще се предлага и във версия с 4 врати

Pinterest LinkedIn +

BMW увеличи гамата си с още един модел. Той е Серия 2 Gran Coupe, който ще бъде първото малко 4-врато купе на компанията.

Моделът ще е директен конкурент на Mercedes CLA. Той се присъединява към сходните предложения Серия 4 Gran Coupe и Серия 8 Gran Coupe – 4-врати версии на двуврати спортни купета.

Новата Серия 2 Gran Coupe е насочена към по-младите клиенти с интерес към дизайна. Колата запазва и спортния си дух, за да бъде "истинско BMW".

Колата ще има няколко варианта с различни двигатели. Базовият ще е 218i със 138 к.с. от 1,5-литров бензинов двигател. Топ версията ще е M235i xDrive с 2-литров 4-цилиндров двигател, 302 к.с. и пробег от място до 100км/ч за 4,9 сек.

Серия 2 Gran Coupe ще споделя доста от механиката на Серия 1. Размерите са малко по-големи от стандартното купе, но остават по-малки от сегашната 3-та Серия.

Колата ще се предлага с множество технологии като LED фарове, дигитално табло, хед-ъп дисплей, 10,25-инчов сензорен дисплей за мултимедията и др.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.