"Бледото хлапе" Уатски с фурор в социалните мрежи

Pinterest LinkedIn +

Четвъртото издание за 2011 г. на новата класация на Billboard - Social 50, ще бъде запомнено не толкова с разпределението на позициите в челната десетка, първите пет от които изглеждат по абсолютно същия начин, както и преди седмица, колкото със сензационния дебют под No.13 на Джордж Уатски - поет и хип-хоп артист от Сан Франциско, чието видео Pale kid raps fast, заснето в домашни условия, генерира над 4 000 000 импресии в YouTube за по-малко от десет дни.

Само за една седмица, абонираните потребителите за YouTube канала на Уатски са се увеличили с 167 000%, а продажбите на дебютния му албум Watsky, издаден като дигитален даунлоуд през 2009 г., са били достатъчни, за да му осигурят място в класациите Heatseekers Albums и Top R&B/Hip-Hop Albums - No.23 и No.62, съответно.

Вторият най-успешен дебютант в Social 50 - класацията на Billboard, базирана на обобщените статистически данни за интереса на потребителите на най-големите социални мрежи YouTube, Facebook, Twitter, MySpace и iLike към артистите от световната музикална сцена - e намиращият се на 26 място Луан Сантана.

19-годишният изпълнител от Бразилия, номиниран за Латино "Грами", е звездата в един от 20-те най-гледани видеоклипа в YouTube през изминалата седмица - Quimica do Amor. С шест позиции пред него в Social 50 се завръща Лил Уейн, чиято страница в Twitter стана жертва на хакерска атака и изгуби огромен процент от последователите си.


Сподели.