Lady Gaga разби рекорд и в iTunes, оглави Social 50

Pinterest LinkedIn +

Само за пет дни новият сингъл на Lady Gaga - Born This Way, бе изкупен в над 1 000 000 копия през iTunes, поставяйки нов рекорд за най-бързо продавано парче в дигиталната платформа на Apple, оповести компанията, производител на iPhone и Macintosh.

Пилотният сингъл от предстоящия едноименен втори студиен албум на 24-годишната поп звезда, отличена с три награди Грами за 2010 година, оглави националните класации на iTunes в 23 държави, както и официалния чарт за сингли на САЩ – Billboard Hot 100.

Предстои да излезе видеото към парчето Born This Way, което Lady Gaga изпълни за първи път на живо по време на церемонията Грами 2011 на 13 февруари, като броят на YouTube потребителите, регистрирани в нейния официален канал в сайта за видеообмен, вече се е удвоил, а импресиите на клиповете, публикувани в него, са се увеличили с 231% само за една седмица.

В резултат на това, както и на увеличения брой последователи на Lady Gaga в Twitter и Facebook, поп звездата оглави класацията на Billlboard - Social 50 - за първи път от старта й през декември 2010 година, измествайки от върха Риана, която прекара там пет непоследователни седмици. Тази седмица 22-годишната изпълнителка е под No.2, следвана от Джъстин Бийбър – на трето място, Шакира и Еминем.

Сподели.