Бионсе бе заподозряна в плагиатство - обвиниха я, че е копирала песен на "Любе"

Pinterest LinkedIn +

Бийонсе беше заподозряна в плагиатство. Обвиненията дойдоха от фенове на руската група "Любе" ("Любэ"), според които новата песен "Be Alive" на Бийонсе твърде много напомня за класиката на "Любе" "Ты неси меня, река".

Американската поп дива написа тази композиция за филма "Случаят Уилямс" с Уил Смит в главната роля. Песента беше представена в началото на церемонията за връчване на наградите "Оскар" на 29 март тази година. "Be Alive" беше в списъка с номинирани в категорията „Най-добра песен“, но в крайна сметка загуби от "No Time to Die" на Били Айлиш.

Фронтменът на група "Любе" Николай Расторгуев коментира пред руски медии, че той и страната му сега имат много по-сериозни проблеми, "отколкото да си блъскат главата с някаква Бийонсе".

Преди време авторът на песента „"Ты неси меня, река" Игор Матвиенко също беше обвинен в плагиатство. Твърди се, че мелодията напомня китарните хармонии на европейската песен от 1991 г. "Girl From Lebanon". 
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.