Bethesda стана поредната жертва на кибер-тероризма

Pinterest LinkedIn +

Американската компания за производство и разпространение на видео игри Bethesda Softworks - филиал на медийната корпорация ZeniMax, чийто борд на директорите включва вездесъщия холивудски продуцент Джери Брукхаймър, е станала обект на хакерска атака, която най-вероятно е осъществена от същата организация, която наскоро направи опит да удари Facebook – LulzSec.

Според изявлението, направено от Bethesda, неоторизираното проникване в сървърите на компанията, чието име се свързва преди всичко с поредицата The Elder Scrolls и последните две игри от франчайза Fallout – Fallout 3 и New Vegas, както и с току-що издадената Brink, е осъществено през отминалия уикенд. LulzSec обаче твърдят, че са извършили атаката преди два месеца.

В изявлението на групировката се посочва, че най-напред са проникнали в сайта на Brink, след което са преодолели защитата на базите с данни на други сайтове, собственост на Bethesda. Същевременно LulzSec декларират симпатиите си към компанията и твърдят, че са усвоили всяка налична информация от сървърите й, но не и личните данни на потребителите.

Въпреки това от Bethesda съветват последните да сменят своите потребителски имена и пароли за достъп навсякъде, където се дублират с тези, използвани в акаунтите им за сайтовете и форумите на компанията. Данни от финансово естество, в това число номера на кредитни карти, не са присвоени, подчертават от Bethesda. След Sony, Square Enix, Epic Games и Codemasters, Bethesda са петата гейм компания, жертва на набиращата скорост кибер война.

Сподели.